×

Sosyal Ağlar Aracılığıyla Kütüphane Oluşturdular

Mersin Emniyet Müdürlüğünce Twitter ve Facebook üzerinden başlatılan kampanya kapsamında toplanan kitaplarla, bir lisede kütüphane oluşturuldu.Mersin Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü’nce başlatılan kampanya çerçevesinde toplanan 3 bin kitapla merkez Akdeniz ilçesindeki Ahi Evran Endüstri Meslek Lisesi’nde oluşturulan kütüphane ve bilgisayar odası, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında açıldı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, beraberinde Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Akdeniz Kaymakamı Zeki Arslan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ve Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Güner ile kütüphanenin açılışını gerçekleştirerek, öğrencilerle sohbet etti.

Twitter ve Facebook üzerinden başlatılan kampanya kapsamında toplanan kitaplarla açılışı gerçekleştirilen kütüphaneyi gezen öğrenciler, kitapları inceleyerek, bazılarının bir bölümünü okudu.Emniyet Müdürü Arif Öksüz, okul kütüphanesine bağışlanan 3 bin kitabın yanı sıra bilgisayar sistemi ve masalarının da bağışçılar sayesinde sağlandığını söyledi.

Polislerin en büyük görevlerinden birinin de sağlıklı bir gelecek nesil olduğunu vurgulayan Öksüz, “Kitap kurdu olan bir yeni neslin yetişmesi için elimizden gelen çabayı göstermeliyiz. Çünkü iyi yetişmiş bir yeni nesil, geleceğimizin de garanti altına alınması demektir” diye konuştu.Türkiye’deki değişik illerinin yanı sıra Belçika ve ABD’den gönderilen kitapların da yer aldığı kütüphanenin açılışında, öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Kaynak: http://www.haberler.com