×

TKD Başkanı’ndan toplu sözleşme ve teknik hizmetlere dair bilgi notu

Bildiğiniz gibi Memur Sendikaları ile Hükümet Arasındaki Toplu Sözleşme Görüşmeleri tamamlandı ve maalesef anlaşma sağlanmadı. Bu süreçte bizi zam oranlarının belirlenmesinin yanı sıra teknik hizmetler sınıfında hangi bentte yer alacağımız konusu da ilgilendirmektedir. Mayıs ayının başlarında Maliye ile görüşmemde; ilk kez toplu sözleşme görüşmeleri yapılacak. Aslında memur sendikaları da biz de bu konuda acemiyiz, yetkili sendika ile görüş konuyu orda gündeme getirsinler demişti.

Kültür iş kolunun yetkili sendikası olan KÜLTÜR SANAT – SEN’nin Genel Başkanı Sayın Yavuz Demirkaya ile konuyu görüştüm.  Sayın Demirkaya yetkili sendika olarak konuyu zaten orada gündeme taşıyacaklarını söylemişti.

KÜLTÜR SANAT – SEN’nin(kültür işkolundayetkili sendika olması nedeniyle) önerisiyle C bendine alınmamız gündeme alındı.  Ancak bugün TBMM’de KESK Genel Başkanı Sayın Lami Özgen ile görüştüm. Sayın başkan; görüşmelerde Maliye Bakanlığının D bendinde ısrarcı olması nedeniyle C bendi için uzlaşmazlık tutanağına şerh düştüklerini söyledi.

Budurumda süreç, çarşamba günü Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurulacak. 29 Mayıs 2012 itibariyle de Kamu Görevlileri Hakem Kurulu sonucu açıklayacak.

D bendi olsa bile, bazı kurumların yaşadığı sorunlarda bitmiş olacak.

Saygılarımla.

Ali Fuat Kartal

TKD Genel Başkanı