×

TKD Başkanının 48.Kütüphane Haftası’na dair teşekkür yazısı

Değerli meslektaşlar, “Bilgi, Toplumu Çoğullaştırır” temasıyla gerçekleşen 48. Kütüphane Haftası tüm Türkiye’de dolu dolu etkinliklerle kutlandı. 48. Kütüphane Haftasında İl ve İlçe Halk Kütüphanelerinde, Okul Kütüphanelerinde, Çocuk Kütüphanelerinde ve Üniversite Kütüphanelerinde söyleşiler, atölyeler, çalıştaylar gerçekleştirildi.  Bu hafta da yenilenen kütüphaneler ve yeni kütüphaneler açıldı.

TKD KAMPÜS ve paydaşlarımızın desteği ve katılımıyla “81 İlde Kitap Okuyoruz-Kitabını Alan Meydana Gelsin” sloganıyla gerçekleşen okuma etkinliği 50 ilde 60 Meydanda Valililerimizin desteği, Kütüphane müdürlerinin, kütüphanecilerin çabalarıyla başarılı bir şekilde gerçekleşti.

Türk Kütüphaneciler Derneği 22 Şubesi ve Genel Merkezi kütüphane haftası çalışmalarında özenli ve başarılı çalışmalara imza attı.Bu sene 50. Kuruluş yıllarını kutlayan Ankara ve İstanbul şubeleri için ayrıca önemi vardı. Her iki şubemizde 50. Yıl kutlamalarına 48. Kütüphane Haftasından başladı.  Bu haftada etkinlikleri ile öne çıkan Rize ve Bursa şubelerimizi de ayrıca tebrik ediyorum.

48. Kütüphane Haftası’nda ulusal ve yerel medyada derneğimiz yöneticileri ve meslektaşlarımız birçok radyo, TV programlarına katıldı. Derneğimizin öncülüğünde diğer paydaşların katkısıyla yazılıve görsel medyada Bilgi ve Belge Merkezleri-Kütüphaneler ve Arşivler gündeme getirildi.

Yapılan tüm etkinliklerde Genel Merkezimiz ve şubelerimiz meslektaşlarımızın mesleki sorunları ve özellikle özlük hakları konusu gündeme getirildi.

48. Kütüphane Haftası kutlamalarında ve tüm çalışmalarımızda sürekli işbirliği halinde olduğumuz Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne, 81 İl’in valiliklerine, İl ve İlçe Kütüphanelerinin tüm yönetici, kütüphaneci ve çalışanlarına, Üniversitelerimizin Dokümantasyon Daire Başkanlarına, kütüphanecilerine tüm çalışanlarına, yerel yönetimlerde çalışan kütüphanecilere, Bilgi Belge Yönetimi Bölümleri’nin değerli akademisyenlerine, İstanbul, Marmara, Ankara DTCF, Hacettepe ve Erzurum Atatürk Üniversitesinde Bilgi ve Belge Yönetimi bölümlerinde okuyan, topluluk, kulüp çalışması yapan genç meslektaşlarımıza ve sponsorlarımıza kütüphane haftası coşkusunu bizimle paylaşan halkımıza teşekkür ediyorum.

Mesleki sorunlarımızın aşıldığı, kütüphanelerin arttığı, kitapların daha çok okunduğu güzel günler dileğiyle.

Kaynak: TKD Genel Başkanı Ali Fuat KARTAL (Kutup-L‘den alınmıştır.)

1 yorum