×

TKD Rize Şubesi Kütüphane Haftası Etkinlik Programı

48.Kütüphane Haftası Kutlama Programı kapsamında Rize’de Rize Valiliği (İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü-İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü), Üniversitemiz Rektörlüğü (Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Kültür ve Edebiyat Kulübü Başkanlığı) ve Türk Kütüphaneciler Derneği Rize Şube Başkanlığınca bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

Rize Üniversitesi Genel Sekreteri ve Türk Kütüphaneciler Derneği Rize Şube Başkanı Ali Rıza KÖROĞLU tarafından yapılan açıklamada; 48 Kütüphane Haftası Kutlama Programı Etkinlikleri kapsamında, Rize Vali Yardımcısı Hakan Burak UZ başkanlığında, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail HOCAOĞLU, RÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Halil VELİOĞLU, RÜ Kültür ve Edebiyat Kulübü Başkanı Müberra BEZİROĞLU, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, diğer birim temsilcileri ve kendilerinin de katılımı ile kutlama komitesi oluşturulduğu belirtildi.

26 Mart-01 Nisan 2012 tarihleri arasında kutlanacak olan haftanın açılış programı 26 Mart 2012 Pazartesi günü saat 10.00’da Rize Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Sunuculuğunu Rize Üniversitesi Genel Sekreterlik Basın, Yayın, Halkla İlişkiler ve Enformasyon Müdürlüğü personeli Gülhan ATABEK’in yapacağı Programda, Hafta ile ilgili açılış konuşması Rize Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Halil VELİOĞLU tarafından yapılacak. Rize Üniversitesi Genel Sekreteri ve Türk Kütüphaneciler Derneği Rize Şube Başkanı Ali Rıza KÖROĞLU tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma ile Protokol konuşmaları yapılacak.
Rize Üniversitesi Türk Dili Bölümü Öğretim Elemanı ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Personeli Uzm. Türkan ÇANKAYA tarafından “Okuma Alışkanlıklarımız ve Sayılarla Türkiye’deki Kütüphaneler” konulu sunum yapılacak.

Hafta boyunca, Rize Üniversitesi Öğretim Elemanları ve Kütüphanecileri tarafından, Rize Üniversitesi, Rize İl Halk Kütüphanesi, Rize TOBB Fen Lisesi, Ali Metin KAZANCI Rize Lisesi, Rize Sosyal Bilimler Lisesi ve Özel Kopuzlar Şahika Lisesi’nde toplam 10 konferans verileceğini ifade eden KÖROĞLU, Rize Baro Başkanlığı, Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği ve Türk Kütüphaneciler Derneği Rize Şube Başkanlığınca Rize Üniversitesi öğrencileri arasında Ödüllü Karikatür Yarışması düzenlendiğini ve yarışmaya 212 eserin katıldığını söyledi. Yarışmaya katılan eserlerin Rize Üniversitesi Merkez Kampüsteki Kütüphane Haftası Kutlama Programında sergileneceği ve ödüllerin de burada verileceği belirtildi.

48. Kütüphane Haftası Etkinlikleri kapsamında bu yıl ilki düzenlenecek olan Rize Kitap Günleri (Kitap Fuarı), açılışı Karikatür Sergisinin gezilmesinden sonra yapılacak. Fuara 10 yayınevi-kırtasiye katılacak, Rizeli Yazarlar Standı açılacak.

Programın ikinci gününde (27 Mart 2012 Salı) saat 10.00’da Rize İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünde, İstiklal İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan skeçler sahnelenecek, Halk Oyunları Ekibince gösteri sunulacak.

Rize Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı İlköğretim, Lise ve Dengi Okul öğrencileri arasında düzenlenen “Hayalimdeki Kütüphane ve Kitap” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verilecek. Rize İl Halk Kütüphanesinden en fazla kitap ödünç alan okuyuculara teşekkür belgesi ve ödül verilecek. Rize İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğündeki Güncel yayınlardan oluşan Kitap Sergisi gezilecek, Görme Engelliler Okuma Salonu ve Okul Öncesi Okuma Salonu açılışı yapılacak.

Rize Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Ali GÜVELOĞLU tarafından, “Antik Çağda Kitabın Oluşumu ve Kütüphaneler” konulu konferans verilecek.

“Kültürümüzde Yazma Eserlerin Yeri” konulu konferans Süleymaniye Yazma Eser Kütüphanesi Emekli Müdürü Dr. Nevzat Kaya tarafından, 29 Mart 2012 Perşembe günü saat 19.00’da İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda verilecek.

“Kütüphanelerde Yeni Yaklaşımlar: Elektronik Kaynaklar” konulu konferans Rize Üniversitesi Rektörlüğü Türk Dili Bölümü Öğretim Elemanı Uzm. Türkan ÇANKAYA (Kütüphaneci) tarafından 30 Mart 2012 Cuma günü saat 10.00’da Rize Üniversitesi Konferans Salonu’nda verilecektir.

“Necip Fazıl Kısakürek” konulu şiir dinletisi Rize Üniversitesi Kültür ve Edebiyat Kulübü tarafından 30 Mart 2012 Cuma günü saat 14.00’da İsmail Kahraman Kültür Merkezi (Büyük Salon)’da gerçekleştirilecektir.

Kredi Yurtlar Kurumu Trabzon Bölge Müdürlüğü’nün katkılarıyla Rize Üniversitesi Öğrencilerine yönelik hazırlanan “İbrahim Sadri Şiir Dinletisi” 30 Mart 2012 Cuma günü saat 19.00’da İsmail Karaman Kültür Merkezi Büyük Salon’da, Rize Yurt Müdürlüğü’nün organizesinde gerçekleştirilecektir.

“Havada Uçan Sandık” ve “Dört Kardeşler” adlı masallar Rize Üniversitesi Kültür ve Edebiyat Kulübü üyeleri tarafından 28 Mart 2012 Çarşamba günü saat 14.00’da Rize İl Halk Kütüphanesi Çocuk Bölümü’nde çocuklara okunacaktır.

“Halk Kütüphaneleri ve İşlevler” konulu konferans, Rize Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Şube Müdürü Orhan TAFRALI tarafından, 27 Mart 2012 Salı günü saat 09.00’ da Rize TOBB Fen Lisesi’nde verilecektir.

“Kütüphaneler Arası İşbirliğinin Tarihçesi ve Belge Sağlama Hizmetinin Günümüz Uygulamaları: Rize Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Örneği” konulu konferans Rize Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı personeli Kütüphaneci Gülay ÇABUK tarafından 27 Mart 2012 Salı günü saat 14.00’da Rize Üniversitesi Konferans Salonu’nda verilecektir.

“Bir İnsan Neden Okumaz?” konulu konferans Rize Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı personeli İbrahim CERİTLİOĞLU tarafından, 27 Mart 2012 Salı günü saat 14.00’da Ali Metin Kazancı Rize Lisesi’nde verilecektir.

“Kütüphanelerin Bilgi Toplumundaki Yeri” konulu konferans Rize Üniversitesi Rektörlüğü Genel Sekreterlik Yazı İşleri Müdürlüğü personeli Kütüphaneci Narin CAMUZOĞLU tarafından, 28 Mart 2012 Çarşamba günü saat 11.00’da Rize Sosyal Bilimler Lisesinde verilecektir.

“Bilgi Gereksinimi ve Kullanıcı Grupları” konulu konferans Rize Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı personeli Kütüphaneci Pınar ÇAĞLAYAN tarafından, 28 Mart 2012 Çarşamba günü saat 14.00’da Özel Kopuzlar Şahika Lisesi’nde ve 29 Mart 2012 Perşembe günü saat 10.00’da Rize Üniversitesi Konferans Salonu’nda verilecektir.

“Görme Engellilerin Yayın Sorunu ve Kütüphanecilik Hizmeti: Rize İl Halk Kütüphanesi Örneği” ” konulu konferans Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı personeli Kütüphaneci Feride AYDIN tarafından, 29 Mart 2012 Perşembe günü saat 14.00’da Rize Halk Kütüphanesi’nde verilecektir.

“Kültürümüzde Yazma Eserlerin Yeri” konulu konferans Süleymaniye Yazma Eser Kütüphanesi Emekli Müdürü Dr. Nevzat Kaya tarafından, 29 Mart 2012 Perşembe günü saat 19.00’da İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda verilecek.

Rize Üniversitesi Genel Sekreteri ve Türk Kütüphaneciler Derneği Rize Şube Başkanı Ali Rıza KÖROĞLU, Rize Valisi Seyfullah HACIMÜFTÜOĞLU, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif YILMAZ, Baro Başkanı Av. Ateş HATİNOĞLU, Rize Vali Yardımcısı Hakan Burak UZ, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail HOCAOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Saffet YILDIRIM, Kredi ve Yurtlar Kurumu Trabzon Bölge Müdürlüğüne ve Rize Yurt Müdürü Kenan SALİ’ye, Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği Başkanı Rahmi METİN, Türk Kütüphaneciler Derneği Rize Şubesi Üyeleri, RÜ Kültür ve Edebiyat Kulübü Üyeleri, İstiklal İlköğretim Müdürü Eyüp SOLMAZ, Çınar Ağacı Derneği Başkanı Recep KOYUNCU, yayınevleri ve kırtasiyelere, Rizeli Yazarlara ve programın hazırlanmasına destek veren herkese teşekkür ettiklerini söyledi. KÖROĞLU, tüm öğrencileri ve vatandaşları etkinliklere katılmaya davet etti.

Kaynak: http://rize.edu.tr/