×

Beykoz Belediyesi 20 bin kitaplık kütüphane kurdu

Eğitim, kültür ve turizm alanında bir birinden değerli projeleri kucaklamaya hazırlanan Beykoz, öğrenci ve gençlerin yanı sıra tüm ilçe sakinlerinin istifade edebileceği, 20 bin eserlik bir kütüphaneye kavuşuyor. Beykoz Belediyesi tarafından Anadolu Yakası’nın önemli kütüphanelerinden olması amacıyla kurulan mekândaki eserlerin niteliğiyle ilçe sakinlerinin kitap ihtiyacının karşılaması, kitap sevgisi ve okur sayısının artması hedefleniyor.

Kütüphane Haftası’nda Açılıyor
Beykoz Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde yer alan kütüphanede, kitaplar tasnif edilerek raflardaki yerlerini almaya başladı. On beş gün içinde okuyucu almaya başlayacak olan kütüphanenin resmi açılışı 26 Mart-1 Nisan tarihleri arasındaki Kütüphane Haftası’nda yapılacak.

Halk ve çocuk kütüphanesi niteliğinde kurulan kütüphanenin kitap seçimi çağdaş yazarlardan, klasiklere, araştırma-inceleme kitaplarından akademik eserlere, dini, felsefi ve hukuk kitaplarından öykü-denme-romana kadar geniş bir yelpaze gözetilerek yapıldı. Ansiklopedi ve sözlüklerle zenginleşen kütüphanede 6 bin de çocuk kitabı bulunuyor.

Muhammed Osman Akfırat’ın adını aldı
Beykoz Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda kütüphaneye, ilçenin geçmişteki manevi önderlerinden, halk arasında “Medineli Hacı Osman Efendi”olarak bilinen Muhammed Osman Akfırat’ın adı verildi.   Ayrıca Osman Akfırat tarafından kaleme alınan eserler de kütüphanede yerini alacak.

Süreli Yayınlar Takip Edilebilecek
Üyelik sistemiyle hizmet verecek olan kütüphanede okurlara 15 günlük periyotlarla ödünç kitap verilecek. Bu süre okurların isteğine bağlı olarak uzatılabilecek. Araştırmacılar ve öğrenciler kütüphanede araştırma ve inceleme yapabilecekleri gibi süreli yayınları ve günlük gazeteleri de takip edilebilecek.

Okul Öncesi Çocuklar İçin Masal Saati
Beykozlulara kitapların zengin bir dünyasını aralayan kütüphanede okul öncesi çocuklara kitap sevgisi aşılayacak etkinlikler de hazırlandı. Gönüllü okuyucuların iştirak edebileceği “Masal Saati” etkinliğiyle çocukların kitapları sevmesi kitap ve kütüphane ortamıyla tanışması sağlanacak.

Görme Engelliler Kütüphanesi de Kurulacak
Mimarisi bedensel engelli vatandaşların ulaşımına uygun olarak tasarlanan binada görme engelli vatandaşlar için 5 bin kitaplık bir kütüphane ve bir de çocuk kitaplığı kurulması planlanıyor.  Beykoz üzerine yazılan kaynak eserlerin de bulunduğu kütüphaneye kitapseverlerin ellerin deki iyi durumdaki kitaplar bağış olarak kabul edilecek

Kaynak:http://www.emlakkulisi.com