×

Sivas İl Halk Kütüphanesi

Geçtiğimiz aylarda Sivas’ın en çok tartışılan konularının başında gelen İl Halk Kütüphanesi ile ilgili olarak Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, objektifler karşısında dün ilk kez bu kadar net konuştu. Bakan Yılmaz, kütüphanelerin şehir merkezinde olması gerektiğini ve Tekel binasın yerine yapılacağını söyledi. Projenin başka bir alana yapılmasını isteyen Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise konuşmayı boynunu bükerek dinledi.

Bir takım inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Sivas’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz dün ilk olarak Şubat ayı toplantılarına devam eden Sivas İl Genel Meclisi’ne konuk oldu. Bakan Yılmaz burada yaptığı konuşmada hem Türkiye hemse Sivas gündeminde olan konularda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz, Sivas’ta son ayların belki de en çok tartışılan konularından biri olan İl Halk Kütüphanesi’nin nereye yapılacağı ile ilgili objektifler karşısında ilk kez bu kadar net konuştu. Bakan Yılmaz, kütüphanelerin şehrin merkezinde olması gerektiğini belirterek, “Sivas’ta İl Halk Kütüphanesi sorunu var, sayın başkanda burada. Gönül arzu eder ki kütüphaneler şehrin merkezinde olsun. Müzeler ve kütüphaneler Avrupa da hepiniz görmüşsünüzdür şehir merkezindedirler. Merkezi tren istasyonları şehrin merkezindedir. Biz kütüphane için nereyi düşünüyorduk Tekel Binasının olduğu kısmı. Eğer daha iyi bir yer varsa, Sivas’ın merkezine bakan, meydana bakan bir yer oraya taşıyalım. Ancak mevcut yerinde daha gerisine öteleyeceksek sayın başkan, bu olmaz diye düşünüyorum. SGK binasını yeni yerine taşındığın da eski binasının oradan Kale’ye bir açıklık yapmak istiyoruz. Sayın Başkanın projesi eski tekel binasının oradan kale bağlantısı yapmak istiyor, bu bağlantı zaten200 metreileride yapılacak. Kaldı ki arka tarafta ki kamulaştırma ilave maliyet gerektirir ki belediyenin bu bütçesiyle bunu gerçekleştirmesi pekte mümkün görünmüyor” dedi. İl Halk Kütüphanesi projesinin 2011 yılında yatırım programına girdiğini kaydeden Bakan Yılmaz, “Ama meydana bakan bir yere yapılabilirse, Selçuklu Mimarisini taşıyan bir kütüphane yaparsak çok iyi olur. En büyük eksikliğimiz okuma eksikliğidir. Biz düşüncelerimizin sınırlarını okuyarak geliştirdik. Kendimize yapamıyorsak, çocuklarımız için, çocuklarımıza yetiştiremiyorsak, torunlarımız için yapmamız lazım. Tek bir hanedeki fikir sayısını artırmak ancak böyle kütüphanelerin sayısını artırmakla olur” dedi. Yeni kütüphanenin eski tekel binasının yerine yapılmasına karşı çıkan ve Ticaret Sanayi Odası’nın karşısında bulunan alana yapılmasını isteyen Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, ise Bakan Yılmaz’ın konuşması boynunu bükerek dinledi.

“Sivas ortak paydamız” diyen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Sivas inşallah daha iyi yerlere gelecek. Herkesin hizmet dönemi bir şekilde bitecek, hiç kimse kalıcı değil. Zaten böyle bir kalıcılık olsaydı bizlerin sizlerin buraya gelmesi mümkün değildi. Değişim var ki biz geldik, değişim var ki biz gideceğiz. Dolayısıyla biz diyoruz ki Aşık Veysel’in dediği gibi “Ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın” bir kişi Sivas’ta taş üstüne taş koyarsa bizim için en büyük gaye budur. Elbirliği ile taş üstüne taş koymak için işbirliği ile birlikte çalışacağız, desteklerinizi bekliyorum. Desteklemezseniz moralimiz bozulur, hepsi bu. Desteklerseniz Sivas’a çok daha iyi hizmet ederiz. Bu ülke bizim Sivas bizim. Sivas’ın bugünü dünden kat kat iyidir hiç şüpheniz olmasın Sivas’ın yarını da bugünden iyi olacaktır” diye konuştu.

Kaynak: http://www.sivasgazete.com/