×

Kütüphane ve araştırma merkezi yerine, vekillere rezidans gibi odalar

Meclis kampüsü içinde büyük bir kütüphane ve araştırma merkezi kurulması için proje hazırlandı. Ancak milletvekilleri “Kütüphaneden araştırma merkezinden önce bizlere doğru dürüst oda yaptırın. Odalarımız küçük, çalışma koşullarımız ağır. Rahatlıkla çalışacağımız akıllı ofisler yapılmalı” diye bastırdı. İstirahat edememekten ve gündüzleri duş alamamaktan yakınan vekiller için proje değiştirildi ve “akıllı oda” yaptırılmaya başlandı.

BANYO YAPABİLECEKLER

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan akıllı ofislerde her türlü konfor düşünüldü. Yorulan vekil ofisinde çek-yatını açıp uyuyabilecek. Odada özel banyo ve tuvalet de olacak. 40 metrekarelik odaların girişi dokunmatik olacak ve daha önce giriş onayı verilmemiş kişiler kapıyı açamayacak. Milletvekillerinin sekreter ve danışmanı da aynı odada oturacak.

ERKEN TESLİM EDİLECEK

Milletvekilleri temeli geçen mayıs ayında atılan ve 2013’te tamamlanması planlanan “akıllı ofisler”in daha erken teslim edilmesi için çaba gösterdi. O çabalar sonuç verdi ve bu yıl sonuna tamamlanması öngörüldü. Mekanik tasarımını Gürmen Mühendislik’in yaptığı ana müteahhitliğini Haşemoğlu firmasının, mekanik taşeronluğunu ise Birlik Grup firmalarının üstlendiği büyük projede Alarko Carrier markalı 35 adet ısı geri kazanımlı klima santrali, 4 adet soğutma grubu, 20 adet soğuk oda cihazı, bin 615 adet Fan Coil ünitesi kullanılacak. Projenin toplam maliyeti yaklaşık 110 milyon lira.

3 BİN METREKAREYE YAYILDI

Toplam 19 bloktan oluşan “akıllı ve çevre dostu yeşil” binalarda 521 milletvekili oturma odası, 12 komisyon başkanı odası, 1 adet 500 kişilik büyük toplantı salonu, 7 komisyon toplantı salonu, 2 uluslararası komisyon toplantı salonu, 4 ziyaretçi kabul salonu, 1 basın toplantısı odası, 3 yemek salonu, doktor muayene odası, arşiv, mescit, depo, muhtelif oda, 600 metrekare ticari alan, 21 araçlık açık otopark, 568 araçlık kapalı otopark bulunacak.

Kaynak: http://www.gercekgundem.com/