×

Pursaklar’da sizin de kitabınız olsun-Ankara

İlk defa Pursaklar Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan “Şehir Kitapları Kütüphanesi” için toplanan kitap sayısı 2 bine ulaştı. Halkın yararlanacağı bu kitap sarayında sizin de kitaplarınız bulunsun.

Pursaklar Belediyesi Saray Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve Kültür Müdürlüğünün özgün projelerinden biri olan “Şehir Kitapları Kütüphanesi” için Edirne’den Kars’a, Adana’dan Sinop’a kadar birçok ilden kitap, dergi, makale seferberliği başlatıldı. Kitaba, kütüphaneye duyarlı olan vatandaşlar bu proje için sessiz kalmayıp, ellerindeki kitapları Pursaklar Belediyesi’ne göndermeye devam ediyor.

Türkiye’de ilk defe Pursaklar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bu örnek proje, Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak. Türkiye’nin özellikle de şehirlerin geçmişi, mimarisi, sosyal yapısı, coğrafi konumu ve daha birçok özelliğinin yer aldığı binlerce kitap, tozlu raflardan indirilerek Pursaklar’da hayat bulacak. Geleceğe yönelik olarak geniş kapsamlı düşünülen bu proje ile bilime ve şehir mimarisine önemli katkı sağlanacak.

3 yılda 10 bin kaynak hedefleniyor

Hem ulusal hem de uluslararası bilime hizmet etmesi hedeflenen bu proje, üniversitelerin mimarlık mühendislik bölümlerinde okuyan öğrencilerden tutun da alanlarında yüksek lisans, doktora yapan binlerce kişinin başvuru kaynağı olacak.
Bu kütüphaneden sadece Türkiye’nin değil diğer birçok ülke vatandaşının da yararlanabileceğini belirten Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Türkiye’de ilk defa bizim belediyemiz tarafından hayata geçirilen bu kütüphaneden sadece Türkiye değil, yurtdışından ülkemize gelip de şehirler hakkında araştırma yapmak isteyen insanlar da faydalanacak.”dedi.

Türkiye’de yaptıkları hizmetlerle “İlklerin Belediyesi” sıfatıyla anıldıklarını söyleyen Başkan Çetin, bu projenin diğer belediyelere de örnek olacağını kaydetti. Daha önceki projelerinin de çok beğenildiğini hatta taklit edildiğini ifade eden Başkan, “İstiyoruz ki bu kütüphanemize herkes katkıda bulunsun. Kitaplarla, dergilerle, makalelerle… Hersek elinden ne geliyorsa onunla katkı sunarsa daha kısa sürede netice almış oluruz.”diye konuştu. 3 yılda 10 bin kitap hedeflenen kütüphane için sizler de katkıda bulunarak, elinizdeki kaynakları Pursaklar Belediyesi’ne gönderebilirsiniz.

Şehir Kitapları Kütüphanesi için tıklayınız

Kaynak: http://www.moralhaber.net