×

Solhan’da iki kütüphane daha kuruldu-Bingöl

Solhan Gönül Hareketi gençlerin başlattıkları kahvehaneleri kütüphanelere dönüştürülme projesi kapsamında kurulan kitaplıklara Solhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü destek verdi. İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Yurdaer ve İlçe Müftüsü İbrahim Özdemir, kurdukları kütüphaneleri ziyaret edip vatandaşlar ile çay sohbetinde bir araya geldiler.  Vatandaşların kütüphaneyle ilgili olarak görüş ve önerilerini ortaya koyduğu sohbette İlçe Müftüsü Özdemir, okumanın ne kadar önemli bir duygu olduğunu ifade etti.

İlçede kahvehanelerinde kütüphane kurma çalışmalarına desteklerinin devam edeceğin söyleyen Müftü Özdemir, sadece camilerde halka okuma ile ilgili bilgi vermenin yeterli olmadığını kaydederek, “Cemaat kahvehanede ise biz de yanında olmak için kahvehanelere gelerek sohbet edeceğiz” dedi.

“İlçe halkıyla yapmış olduğumuz huzur toplantılarında kahvehanelerde kütüphane kurmak için söz vermiştik ve ilk kütüphanemizi Havuzlu çay evinde kurduk” diyen İlçe Emniyet Müdürü Yurdaer, “Şimdi ise ilçe müftülüğü ile ortak iki kahvehaneye kütüphane kurduk.  İlçe kahvehanelerinde yapılacak kitaplık çalışmalarına destek verdik ve destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: http://www.bingolonline.com