×

İzcilerden Kitap Okuma Etkinliği-Mersin

Taşucu Seyfettin Tatoğlu İlköğretim Okulu İzcileri, izcilik faaliyetleri kapsamında, liderleri ve aynı zamanda okulun Türkçe Öğretmeni Ziya Bekik sorumluluğunda Silifke İlçe Halk Kütüphanesine bir gezidüzenlediler. Kütüphane görevlileri Hüseyin Şan ve Yakup Bulut, izci öğrencilerle yakından ilgilenerek onlara kütüphanenin düzeni, işleyişi, orada uyulması gereken kurallar, kütüphaneden nasıl yararlanılabileceği ve üyelik konularında bilgiler verdiler.

İzcilerin üyelik işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzci Lideri Ziya Bekik, izcilere kitap okumanın önemini anlatıp, kitap okumanın kişiyi okulda, evde, sosyal hayatta her zaman farklı kılacağını, çok okuyan öğrencinin kendisini daha iyi ve rahat ifade edebileceğini, bütün sınavlarda daha başarılı olacağını söyledi.

Silifke İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Mustafa Fahlioğulları da, topluca gelip kaydolarak kitap okuma etkinliği yapmalarından dolayı izcileri kutladığını kaydetti. Kitap okumanın öneminden bahsederek insanın en iyi dostunun kitaplar olduğunu vurgulayan Fahlioğulları,İlçe Halk Kütüphanesi olarak kendilerinin, toplumun her kesiminin en yüksek düzeyde kütüphaneden yararlanmalarını sağlamak amacıyla ellerinden geleni yaptıklarını, bu anlamda otomasyon sistemine de geçtiklerini belirterek kütüphanenin tarihçesi, personeli ve üye sayılarıyla kitaplar konusunda bazı istatistik bilgiler de verdi..

Kütüphanede 30 dakikalık toplu bir kitap okuma etkinliği gerçekleştiren öğrenciler de, kütüphane ziyaretinde bu konuya dikkatleri çekmek ve diğer okul öğrencilerine örnek olmayı hedeflediklerini söylediler.

Kaynak: http://www.karamanorganizesanayi.com