×

ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Koleksiyon Politikasında değişiklik

TÜBİTAK ın yeniden yapılanması çerçevesinde ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Koleksiyon Politikasında değişiklik yapılmıştır. Basılı ve elektronik süreli yayın koleksiyonu üzerinden bilgi/belge hizmetleri sunmakta olan Cahit Arf Bilgi Merkezi,  2012 yılından itibaren yeni  koleksiyon geliştirme politikasına bağlı olarak tamamen elektronik koleksiyon üzerinden hizmet verecektir.  Buna göre Ulusal Veri Tabanlarına giren dergiler dışında, koleksiyonda 2013 yılından itibaren basılı dergi yer almayacaktır.

Basılı dergi aboneliği 2012 yılında devam edecek süreli yayınların, 2011 ve 2012 yıllarına ait sayıları ile Seri yayınlara ait basılı koleksiyon 2012 yılı sonuna kadar Okuyucu Salonumuzda hizmet vermeye devam edecektir. Buna bağlı olarak ULAKBİM Belge Sağlama Hizmetleri elektronik koleksiyon ve Türkçe Süreli Yayınlar üzerinden verilecektir.

Kaynak: http://www.ulakbim.gov.tr/cabim/

1 yorum

comments user
emel dinseven

Bunun anlamı ne oluyor ? Yani şimdi yasılı basılı dergileri yok mu sayacaklar. Elektronik dergilere zaten İnternet’i olan erişemez mi? Ücretli ya da ücretsiz erişebilir. Ama basılı yayınlar için alınan bu kara çok tuhaf geldi.