×

Endüstriyel Tasarım Kütüphanesi Kuruluyor

Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Derneği (ETMK), tasarımcılarla sanayicileri buluşturacak olan “Endüstriyel Tasarım Tanıtım Ajansı” ve Türkiye’deki özgün endüstriyel ürün tasarımına dair bilgilere ve araştırmalara ulaşılmasını sağlayacak olan “Endüstriyel Tasarım Sanal Müzesi”ni kurmaktadır. Bu projenin amacı, endüstriyel tasarımcılar, üretici ve marka sahipleri arasında işbirliğinin oluşmasına, Türk markalarının yurt içi ve yurt dışında tanınırlığının artmasına katkıda bulunmaktır. Proje, İstanbul Kalkınma Ajansı 2010 yılı Kâr Amacı Gütmeyen Kurumlara Yönelik Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenmektedir.

İstanbul Bağdat Caddesi’nde yer alan “Endüstriyel Tasarım Tanıtım Ajansı” bünyesinde, araştırma gereksinimlerini karşılamak üzere; endüstriyel tasarıma ilişkin her türlü yayın ve bilgi kaynağını barındıran bir kütüphane ve arşiv oluşturulacaktır. Kütüphaneden, ETMK üyeleri, endüstriyel tasarım ile ilgilenen öğrenci, akademisyen ve araştırmacılar faydalanabilecektir.

Endüstriyel Tasarım Tanıtım Ajansı Kütüphanesi koleksiyonunun temelini ETMK’nın şu ana kadar çıkardığı yayınlar oluşturmaktadır. Koleksiyonun geliştirilmesi yönünde sağlayacağınız katkılarınızı beklemekteyiz. Bağışlarınız öncesinde koleksiyon politikasıyla ilgili ayrıntılı bilgiyi okumanızı öneririz.

Değerli katkılarınızla gelişecek Endüstriyel Tasarım Tanıtım Ajansı Kütüphanesi için iletişim bilgilerimiz şöyledir:

Behiye Bekem
Adres: Bağdat Caddesi Gün Apt.
No:122 / 7 Fenerbahçe İstanbul
E-posta: behiyebekem@etmk.org.tr
Tel: 0216 337 2073
Faks: 0216 337 2074

Kaynak: http://etta.org.tr/