×

Yeni yılın ilk bebeğine kütüphane üyeliği yapıldı-Sinop

Sinop’ta 2012 yılının ilk bebeği Behiye ve Numan Gümüş Çiftinin 3. çocuğu olarak dünyaya gelen “Muhammet Emir” oldu.   Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde dün  09:45 sıralarında 50 cm boyunda 3.190 gr olarak dünyaya gelen Muhammet Bebek, 2012 yılının ilk bebeği ünvanını aldı. Üçüncü çocuklarını dünyaya getirdiğini belirten Behiye Gümüş bebeklerine “Muhammet Emir ” adını verdiklerini söyledi. Oğlunun “yılın şanslı bebeği” olduğunu ifade eden anne, doğumunu gerçekleştiren doktorlara ve sağlık ekibine teşekkür etti.

Behiye Gümüş, yılın ilk bebeğinin annesi olmak nasıl bir duygu sorusuna, “Zaten iki üç gündür eşimin ağzındaydı. ‘Çocuğumuz yılın ilk bebeği olacak’ diyordu ve dediği oldu” yanıtını verdi.  Muhammet bebek’i bekleyen Sürpriz Sinop’ta Yılın ilk bebeği olma ünvanına sahip olan Muhammet bebeği Sinop İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selçuk Yüksel kütüphanenin ilk üyesi olarak kaydetti.  Hastaneye bizzat bebeği ve anneyi ziyarete giden Selçuk Yüksel bebeğin bundan sonraki masal kitaplarını okuma kitaplarını ve çocuk bakımıyla ilgili kitapları anneye hediye ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Muhammet Emir bebek doğduğunda küveze alındığından annesiyle birlikte fotoğraf çektiremedi.  Ancak özel izinle küvez’de görüntülenen bebek Haber57 kameralarına sağlıklı olarak görüntülendi.  Bunun ardından bir konuşma yapan kütüphane müdürü Selçuk Yüksel bebek için şunları söyledi: “Muhammet Emir kardeşimiz kütüphanemizin en küçük üyesi oldu. Bu kardeşimizin ilk masal kitaplarının kütüphanemizden alınarak okunmasını temenni ediyorum.  Muhammet Emir’in ailesine ve tüm insanlığa hayırlı bir evlat olarak yetişmesini temenni ediyorum.” dedi.

Kaynak:http://www.haber57.com