×

Başhekim, Okula Kütüphane Kurulmasını Sağladı-Van

Van’ın Başkale İlçesi Devlet Hastanesi Başhekimi Ortapedi Uzmanı Dr. Mehmet Ata Gökalp, 800 öğrencisi olan Başkale Yunus Emre İlköğretim Okulu’na kendi imkanlarıyla destek sağlayarak kütüphane kurulmasını sağladı. Başkale Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencileri, 2 yıl önce kurulan okularına kütüphane kurulması için bir süre önce Başkale Devlet Hastanesi Başhekimi Ortapedi Uzmanı Dr. Gökalp’ı ziyare ederek destek istedi.

Bunun üzerine Başhekim Dr. Gökalp, kütüphanesi olmayan okula, kendi imkanlarıyla ses ve projeksiyon sistemi, bilgisayar ve projeksiyon perdesi satın alarak okula bağışta bulundu. Okul yönetimi ise, 1600 kitabı bulunan ve sinama salonu olarak da kullanılabilen bir kütüphane oluşturdu.

Okul Müdürü Sertan Tekirdağ, daha önce okulda kütüphanelerinin olmadığını Başhekim Dr Gökalp’in verdiği destekle konferans ve sinama salonu olarak da kulanabilecekleri kütüphaneye kavuştuklarını söyledi. Tekirdağ, boş zamanlarını değerlendirebilecek imkana kavuşan öğrenciler adına da Dr. Gökalp’e teyşekkür etti.

Kaynak: www.halkinhabercisi.com