×

Kitaplar Arasında Bir Gecenin Heyecanı

Özel ALEV İlköğretim Okulu, okul çıkış saatinden ertesi sabaha kadar süren geleneksel “Okuma Gecesi”nin 18.sini; 23 Aralık 2011, Cuma gecesi gerçekleştirdi. Yazar Gülsüm Cengiz’in konuk olduğu gecede, yazarın “Ayakkabının Öyküsü/Die Schuhe” adlı Almanca ve Türkçe kitabını okuyan öğrenciler; kitabın içeriği doğrultusunda seramikten ayakkabı yaptılar.

Özel ALEV İlköğretim Okulu, öğrencilerine kütüphaneyi benimsetmek ve işlevsel hale getirmek amacıyla gerçekleştirdiği Okuma Gecesi’nde; dönem başından 16 Aralık 2011 tarihine kadar devam eden okuma maratonunda en çok kitap okuyan 4. sınıf öğrencilerini bir geceliğine ağırladı.

Gecede öğrenciler, konuk yazar Gülsüm Cengiz’in “Ayakkabının Öyküsü/Die Schuhe” adlı, Almanca –Türkçe yazılmış kitabını okuyarak, yazarla kitap üzerine bir söyleşi gerçekleştirdiler. Kitabın Almanca bölümünden seçilen sözcüklerle öğrencilere bilgi yarışması yapılan Okuma Gecesi’nde; öğrencilerin bilgi ve kültürlerini yarıştırdıkları Çarkıfelek Oyunu da oynanırken, kazanan gruba ödülü verildi. Okudukları kitabın içeriği ile ilgili olarak, seramik etkinliğinde, seramikten ayakkabı yapan öğrenciler, eğlenceli bir deneyim yaşadılar.

Okuma Gecesi’nde geleneksel olarak her yıl kütüphanede gerçekleştirilen “Kütüphane Rallisi” etkinliğinde ise; öğrenciler kütüphanedeki kitapların içinde şifrelenmiş mesajlardan yola çıkarak, kütüphanede kurulu Dewey Sistemi’ne (kategorik sınıflama sistemi) göre bırakılan hazineleri keşfettiler.

Yapılan etkinliklerin ardından, kütüphanede uyku tulumlarına giren öğrencilerle, gecenin geç saatlerine kadar kitap okundu. Okuma Gecesi, ertesi sabah çocuklarını almaya gelen velilerle birlikte yapılan kahvaltı ile sona erdi.

Kaynak: http://www.siirtce.net/