×

9. eTürkiye (eTR) ödülleri’nde Milli Kütüphane ikinci olmuştur

TÜSİAD ve TBV’nin düzenlediği 9. eTR Ödüllerinde Milli Kütüphane, Süreli Yayınlar Bilgi Sistemi ile finale kalarak ikinci olmuştur. Tüm katılımcıların önünde bağımsız bilişimciler tarafından yapılan oylama sonucunda, ilk kez katıldığı yarışmada elde ettiği bu başarıdan dolayı Milli Kütüphane Başkanı Sayın Tuncel Acar’ın şahsında emeği geçen tüm meslektaşlarımı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Kaynak: Ali Fuat Kartal-TKD Genel Başkanı

İlgili Haber:
(Kaynak: http://www.tusiad.org)

TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından düzenlenen “9. eTürkiye (eTR) Ödülleri” 19 Aralık 2011 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sahiplerini bulacak.
TÜSİAD ve TBV tarafından bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen “eTRÖdülleri”nin finalistleri açıklandı. Finalistler arasından ödül kazananlar, 19 Aralık 2011 tarihinde, TBMM Başkanlığı himayesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirilecek tören sırasında, jürinin elektronik oylaması ile belirlenecek.
eTR Ödülleri, Türkiye’nin AB’ye uyum sürecinde rekabeti arttırıcı, bilgiye dayalı, e-Hizmetlere odaklanmış dönüşümü hızlandırmak amacıyla oluşturulmuştur.“Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler”, “Kamudan İş Dünyasına e-Hizmetler”, “Kamudan Kamuya e-Hizmetler”, ”Yerel Yönetimler” ve “Özel Ödül” kategorilerinde toplam 33 proje başvurmuş, uzman değerlendiricilerin incelemesinin ardından, projelerden 16’sı finale kalmıştır.
Ayrıca, eDevlet uygulamaları ile örnek olan veya örnek teşkil edebilecek uygulamalara da eTR Ödülleri töreninde Özel Ödül verilecektir.
Finalist Projeler*
Başvurulan Kategori Kurum Proje Adı
Kamu Kurumlarına Yönelik Kategoriler
Kamudan İş Dünyasına     eHizmetler TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı-TEYDEB TÜBİTAK TEYDEB Proje Değerlendirme ve İzleme Sistemi – PRODİS
Türk Standartları Enstitüsü BelgeNET
Kamudan Vatandaşa eHizmetler Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü OTOKONTROL 5664
Milli Kütüphane Başkanlığı Süreli Yayınlar Bilgi Sistemi
Kamudan Kamuya               eHizmetler Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Coğrafi Veri Portalının (Geoportal) Geliştirilmesi
Yerel Yönetimlere Yönelik Kategoriler
Küçük Ölçekli Belediye Karasu Belediyesi Karasu Akıllı Kent Projesi
Seferihisar Belediyesi Çözüm Masası
 

Orta Ölçekli Belediye

Altındağ Belediyesi Altındağ Kent Bilgi Sistemi (ALBİS)
Çukurova Belediyesi AVS Uygulamaları
Fatih Belediyesi Fatih Mobil
Sancaktepe Belediyesi Mobil Belediyecilik
Tekirdağ Belediyesi Gelir Yönetim Sistemi
Tuzla Belediyesi İnovatif Belediyecilik Uygulamaları
Büyük Ölçekli Belediye Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Kart
Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KOSKİ)