×

Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri

Bu yıl beşincisi düzenlenen Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri, 16-17-18 Aralık 2011 tarihlerinde Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi… Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi’nin her yıl yazarlarla okurları buluşturan etkinliği Kadıköy Kitap Günleri’nin beşincisi 16 Aralık Cuma günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde başladı üç gün süren Kitap Günleri’ne 50’den fazla yayıneviyle 500’e yakın yazar katıldı.

Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri’nde sanat ve edebiyat dünyasının değerli isimleri söyleşi, imza günleri, atölye çalışmaları, saydam gösteriler ve dinletilerle Kadıköylülerle buluştu. Bu isimler arasında Ahmet Selçuk İlkan, Gökhan Karaduman,Süreyya Aylin Antmen, Hasan Azkıran,Tekin Gönenç, Nusret Karaca,Tanseli Polikar, İbrahim Kutluay, Harun Erdenay, Muazzez İlmiye Çığ, Emre Kongar Tuna Kiremitçi ve engelli şair Barış Erdoğan gibi sanat, spor ve edebiyat dünyasının ünlü isimleri katıldı.

1000 KÜTÜPHANEYE KİTAP DESTEĞİ

Bugüne kadar gerçekleştirilen Kitap Günleri etkinlikleri sayesinde, Kadıköy Belediyesi’nin Aile Danışma Merkezleri, Yenisahra ve Kayışdağı ilçelerinde 2 kütüphane kuruldu ve 2 kütüphaneye de toplam on bin kitap kazandırıldı. Maltepe Cezaevi’ne 2000 kitap ve Bitlis İlköğretim Okulu’na 2000 kitap desteği verildi.

AHMET SELÇUK İLKAN’DAN GENÇ SANATÇILARA DESTEK.

17 Aralık Cumartesi günü Alfa Yayınları Standında yeni kitabı Aşkın Tam Saati’nin imza etkinliği için Caddebostan Kültür Merkezi’ne gelen Şair Ahmet Selçuk İlkan, aynı etkinlik içerisinde olan Genç Sanatçılar ve Sanatseverler Derneği standında Genç Şair Gökhan Karaduman ve Ressam Pınar Yasav ile de ilgilenerek kendilerine destek oldu.

TEKİN GÖNENÇ GENÇ ŞAİRLERİN DOSTU.

Etkinlik içerisinde genç şair ve yazarlara destek olan bir diğer isim de ünlü edebiyatçı Şair,Yazar Tekin Gönenç’ti Varlık Yayınlarındaki standında kendisini ziyaret eden Genç Şairler Süreyya Aylin Antmen ve Gökhan Karaduman’ın kitaplarını okuyarak kendilerine öneri ve eleştirilerde bulundu.

USTALAR YAZARLARI ZİYARET ETTİ.

Etkinliği gezenler arasında ise Özgün Müzik Sanatçısı Suavi, Sinema Oyuncusu, Şair Menderes Samancılar ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Eşper Yağmurdereli de vardı.

Kaynak: http://www.magazinkolik.com