×

Gezici Kütüphane Projesine Destek-Kahramanmaraş

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Gezici Kütüphane” projesi, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından desteklendi. Projenin, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenmesinin ardından, DOĞAKA Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü’nde imza töreni düzenlendi.

DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti, SODES programlarına destek veren ilk ajans olduklarını hatırlattı. SODES kapsamında Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye’de 2 bin 250 başvuru aldıklarını kaydeden Serdengeçti, belirlenen 125 proje toplam 7.7 milyon lira destek verileceğini ifade etti.

Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün hazırladığı “Gezici Kütüphane” projesine de 90 bin lira destek verileceğini dile getiren Serdengeçti, özellikle kitap okumaya imkanı olmayan öğrencilerin bu hizmetten faydalanacağı için mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı ise DOĞAKA’nın turizm ve tanıtıma yönelik sağladığı desteklerin önemine işaret etti. Daha önce organize edilen turizm çalıştayı ve Mozaik Sempozyumu’nun DOĞAKA’nın finansal desteği ile gerçekleştirildiğini ifade eden Küçükdağlı, gezici kütüphane ile kırsal kesimdeki öğrenci ve halka ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak:http://www.haberler.com