×

Darende’de Gezici Kütüphane Hizmeti Verilmeye Başlandı-Malatya

Darende Kaymakamlığı, köylerdeki öğrenci ve vatandaşların yararlanması amacıyla “Gezici Kütüphane” uygulaması başlattı. Darende Kaymakamlığı Proje Ofisi’nin katkıları ile Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi Müdürlüğünce seçilen kitaplar kategorilere ayrılarak kolilerle köylere götürüldü. İlk etapta, Darende civarındaki 4 pilot bölgede verilecek hizmetin, ilerleyen zamanlarda talebe göre genişletileceği bildirildi.

Gezici Kütüphane uygulamasına katılan Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi Müdürü Nevim Eryılmaz Doğan, Aşağıulupınar 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okuluna götürdükleri kitapları teslim ederek, okunmayan kitabın hiçbir şeye fayda sağlamayacağını belirtti.

Doğan, şöyle dedi:

“Özellikle bazı köylerimiz ve uzaktaki yerleşim birimlerinde eğitim gören öğrencilerle vatandaşlarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için yeni bir uygulama başlattık. Sayın Kaymakamımız Mehmet Aktaş’ın öncülüğünde gezici kütüphane uygulaması ile daha çok okuyan ve başarılı bir toplum yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kütüphanemizdeki kitapların içinden gruplarına göre belirlediğimiz eserleri kolilere koyarak aracımızla köylere götürmekteyiz. Şimdilik sadece okullarımıza emaneten veriyoruz. İleride talep olursa köy konağı, kahvehane gibi yerlere de verebiliriz. Hatta talep eden yerlere kitap katkısında bulunabiliriz.”

Yeni uygulama ile öğrencilerin yanı sıra köylerdeki vatandaşlar ve özellikle kadınların gezici kütüphane fırsatını değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Doğan, uygulamayı uzun süre devam ettirmeyi planladıkların kaydetti.

Uygulamanın, Malatya Valililiğince başlatılan “Malatya Okuyor” projesinin de yürütüldüğü döneme denk gelmesi vatandaşlar, okul müdürleri ve öğrenciler tarafından sevinçle karşılandı.

Kaynak: http://www.haberler.com/