×

Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi’ne Ziyaret-Sınav Koleji İlköğretim Okulu

5.sınıf öğrencileri, sınıf öğretmenleri ve Sınav Koleji Bilgi Erişim Merkezi sorumlusu Gülşah Karslı ile birlikte Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesini ziyaret ettiler.Sınav Kolejinde Dünya Çocuk Kitapları Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen bu ziyarette, Türkiye’nin 6 derleme kütüphanesinden biri olan Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesini mini tura çıkan Sınav Kolejli öğrenciler, kütüphane hakkında bilgi aldılar. Sınav Kolejli 5’ler ayrıca, drama eğitmeni ve yazarı İnci Gürbüz Atik’in “Çocuklarla Drama Çalışması” etkinliğine katıldılar. Drama çalışmalarının önemi üzerinde duran İnci Gürbüz, öğrencilere doğru ve bilinçli kitap seçimi, günlük tutmanın önemi gibi konulardan da söz etti.

ADNAN ÖTÜKEN İL HALK KÜTÜPHANESİ
Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi ilk olarak 25 Temmuz 1922’de hizmete geçmiştir. 1934 yılında kabul edilen “Basma Yazı ve Resimleri Derleme” yasasına göre derleme almaya başlamıştır.

Türkiye’deki 6 derleme kütüphanesinden biri olan Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi aynı zamanda halk kütüphanesi faaliyetlerine de devam etmektedir.
500.000 cilt kitap ve süreli yayından oluşan koleksiyonu ile Türkiye’nin en büyük halk kütüphanelerinden biridir.

1944-46 yıllarında Mimar Paul Bonatz tarafından tasarlanıp inşa edilmiş olan Kütüphane binası 4518 m2 arsa üzerine kurulu 3820 m2 kapalı alana sahip U şeklinde birbirine bağlı 3 bloktan oluşmaktadır.

Kaynak:http://www.ankarasinavkoleji.com

1 yorum

comments user
şevval

çok teşekkür ederim o kadar aradımki adnan ötükrn kütüphane tarihçesini teşekürler…