×

Sakarya’da kütüphane kültürü değişiyor

Kütüphanenin tam 5 bin üyesi var. Kent Park içerisinde faaliyet gösteren İl Özel Kütüphanesi, bünyesinde bulunan 3 ayrı bina ile her gün yüzlerce konuğunu ağırlıyor. 5 yıl önce Sakarya İl Özel İdaresi tarafından faaliyete geçirilen ve kurulduğu günden bu yana vizyonunu geliştiren İl Özel İdare Kütüphanesinin veri tabanında bugün tam 5 bin üye bulunuyor. Üyeler kütüphanenin kitaplarından faydalanmak amacı ile evlerine götürebiliyor.

Farklı kategorilerde 3 bina

Kütüphanenin 3 binası da farklı kategorilere ayrılmış. Ana binada daha çok güncel kitaplar bulunuyor. Ana binada ayrıca internet hizmeti de ücretsiz olarak veriliyor. Diğer binalar ise arşiv ve çocuk kitapları olarak kategorize edilmiş. Özellikle çocuk kütüphanesi bölümünde bulunan kitaplar yaşı 8-12 arasında değişen çocuklar için görülmeye değer. Araştırma bölümünde ise özellikle üniversite ve lise öğrencilerinin çalışmalarında yararlanabileceği kaynaklar bulunuyor.

Kütüphanede 22 bin kitap bulunuyor

Kütüphanede toplam 9 personel haftanın 6 günü Sakarya’ya hizmet veriyor. Kütüphanenin envanterine kayıtlı kitap sayısı ise 22 bin. İl Özel İdare Kütüphanesinin en önemli özelliği ise, güncel kitapları kısa sürede arşivine alması. Diğer devlet kütüphanelerine göre oldukça güncel bir arşivi bulunan kütüphanede son çıkan romanları bulmak mümkün.

Kitap arşivi ayda bir güncelleniyor

Kitapseverlerin İl Özel İdare Kütüphanesini tercih etmelerinin en önemli sebeplerinden biri de, kütüphanenin güncel kitap arşivi. Kütüphane üyeleri, raflarda görmek istedikleri kitapları Sakarya İl Özel İdare Kütüphanesi Yönetimine iletiyor. Yönetimde ayda bir güncellenen kitap arşivini bu istekler doğrultusunda şekillendiriyor.

Kütüphanede Cumartesi günleri söyleşiler gerçekleştiriliyor

Kütüphaneyi günde yaklaşık 200 kişi ziyaret ediyor. Haftada bin 200 okurunu ağırlayan kütüphane bu hali ile bile Sakarya’nın kültür ve yazın hayatına ciddi bir katkıda bulunuyor. Kütüphanede Cumartesi günleri söyleşiler gerçekleştiriliyor. 13.00 ile 14.00 saatleri arasında roman okumalarının söyleşisinin gerçekleştiği kütüphane bugünlerde tabiri caizse dolup taşıyor. Kütüphanede gerçekleştirilen etkinliklerin duyurusu panolara asılarak ve broşür hazırlanarak gerçekleştirilirken; kütüphane yönetiminin amacı bu gibi etkinliklerle kütüphane ortamında dinamik bir kültürel atmosfer oluşturmak.

Haftanın 6 günü açık

Ev konforunda kütüphane keyfi yaşatan İl Özel İdare Kütüphanesi haftanın 6 günü 08.30 ile 17.30 saatleri arasında açık.

Kütüphaneden üye olmayanlar da yararlanabilir

Üye olmayanlarında yararlanabildiği Sakarya İl Özel İdare Kütüphanesine üye olmak ise son derece kolay. Nüfus cüzdanı ve ikametgah belgesi yada bunun yerine geçebilecek bir belge ile üyelik işlemleri kısa sürede tamamlanıyor. Kütüphane üyelerine kitapları evlerine götürmelerine izin verirken, üyelerin birçoğu kitaplarını bu sessiz ve dinlendirici ortamda okumayı tercih ediyor. Kent Park’ın ağaçlarla kaplı en sakin yerinde faaliyet gösteren Sakarya İl Özel İdare Kütüphanesi, kitapların dünyasında bitmeyen bir yolculuğa çıkmak isteyen tüm Sakaryalıları misafir etmek için adeta can atıyor.

Kaynak:http://www.sakaryarehberim.com