×

Şırnak Halk Kütüphanesi

Şırnak Halk Kütüphanesi 25 bin kitapla 4 bin 500 üyesine hizmet veriyor. Kütüphane Müdürü Metin Sunar yaptığı açıklamada, kütüphane olarak toplumun tüm kesimlerine en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisinde olduklarını, öğrencilerin internet kafe yerine kütüphaneye gelmelerini istedi.

Sunar, kütüphanede sürekli güncellenen 25 bin kitap bulunduğunu ifade ederek, bu kitaplar ile 4 bin 500 kişiye hizmet verdiklerini belirtti. Kütüphanede aynı zamanda güvenli internet hizmeti de verdiklerine kaydeden Sunar, şu görüşlere yer verdi:

“Her gün yaklaşık 300 kişi kurduğumuz güvenli internet ağı sayesinde hizmet görüyor. Burada öğrenciler için son derece uygun bir ortam var. Öğrenciler internet kafelere gitmek yerine buradaki temiz ve sakin ortamı tercih ederek ödevlerini ve araştırmalarını yapabiliyor. Her ay okuyucuların nabzını tutarak talep edilen kitapları getirip okuyucularımızın beğenisine sunuyoruz. Bakanlığımız bizlere düzenli olarak 137 farklı alanda süreli yayın ve dergi gönderiyor. Kütüphanemizin zengin kaynaklarına erişmek için sadece T.C kimlik numarası yeterli. Burada ayrıca 0-16 yaş grubundaki çocuklar için çok güzel bir çocuk bölümü hazırladık. Çocuklara yönelik televizyon ve filmlerimiz var. Yetişkinler için de belgesel filmler ödünç verilebilir. Ayrıca görme engelli vatandaşlarımızın da kitap okuyabileceği özel bilgisayarlarımız hizmete girdi. Kütüphanemiz hafta içi her sabah 08.00 ile 18.00 saatleri arasında halkımıza açık.”

Kaynak: http://www.dogruhaber.com.tr