×

Eyüboğlu Merkez Kütüphanesi Kitap Zenginliğinde Sınır Tanımıyor

İstanbul’daki ilk ve ortaöğretim kurumları arasında en büyük ve en kapsamlı okul kütüphaneleri arasında yer alan Eyüboğlu Eğitim Kurumları’nın Merkez Kütüphanesi, Amerika’dan gelen iki bin beş yüz kitapla daha da güçlendi. Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanmasını ve gelecekte okumayı seven bireyler olmasını amaçlayan Eyüboğlu Eğitim Kurumları’nın kütüphanesinde 72 bin kitap bulunuyor.

Amerika’dan gelen iki bin beş yüz yeni kitapla buluşan Eyüboğlu Eğitim Kurumları Merkez Kütüphanesi, İstanbul’daki ilk ve ortaöğretim kurumları arasında en büyük ve en kapsamlı okul kütüphaneleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Ekonomi, tarih, sosyoloji, bilim, eğitim, araştırma-inceleme olmak üzere pek çok farklı kategoride kitabın yer aldığı yeni kitap dermesi, sisteme kayıt edilmesinin ardından yavaş yavaş Merkez Kütüphane’nin raflarında yerini almaya başladı.

Kütüphanenin ”Yeni gelenler” bölümünde bir kısmı sergilenen kitaplar, öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Yeni kitaplardan öğrencilerin yanı sıra Eyüboğlu’ndaki tüm öğretmen, veli ve çalışanlar da yararlanabilecek. Eyüboğlu Kütüphane ve Medya Merkezi Koordinatörü Dr. Rana Coşkuner konu ile ilgili olarak Eyüboğlu kütüphanelerine her yıl yaklaşık 5 bin yeni kitabın eklendiğini belirtti.

Kitap sayısı 72 bini buldu. Amerika’dan alınan kitapların yanı sıra son olarak TÜYAP Kitap Fuarı’ndan da çok sayıda yeni kitap aldıklarını belirten Dr. Rana Coşkuner, Eyüboğlu kütüphanelerinde şu anda yaklaşık 72 bin kitabın bulunduğunu ifade etti.

Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanmasının ve gelecekte okumayı seven bireyler olmasının büyük önem taşıdığını ifade eden Coşkuner, Eyüboğlu öğrencilerinin bu açıdan son derece şanslı olduklarının altını çizdi.

Eyüboğlu Merkez Kütüphanesi’nde Türk edebiyatının yanı sıra İngiliz edebiyatı, Amerikan edebiyatı, eğitim, psikoloji, felsefe, sosyoloji, tarih ve coğrafya gibi pek çok farklı kategoride binlerce kitap yer alıyor.

Kaynak: http://www.basinbulteni.com/