×

Ayvalık’ta kahveye kütüphane

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bulunan bir kahvede oluşturulan kitaplık törenle açıldı. Palabahçe mevkiindeki tarihi binada Suat Koçak tarafından işletilen ’Şeytan’ın Kahvesi’nde gönüllüler tarafından oluşturulan kitaplık için düzenlenen törene, Ayvalık Belediye Başkan Vekili İbrahim Fatih Ayyürek, Ayvalık Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyeleri, Küçükköy Belediye Başkanı CHP’li Mesut Ergin, gazeteci-yazar Bekir Coşkun ve vatandaşlar katıldı.

Bekir Coşkun, laik kesimdeki insanların, salonlardan çıkmaları gerektiğini belirterek, “Aynı şeyleri birbirinize anlatmayın. Halka anlatın. Siz salonlara kapanıp, bildiklerinizi sadece birbirinizle paylaştığınız, anlattığınız sürece ne cumhuriyet kalır, ne Atatürk kalır ne de laiklik kalır. Bu yüzden de halkın arasına karışmak, kahvehanelerde halkla iç içe olmak gerekiyor. Bugün burada bu söylediklerimin yerine gelmesinden ve böylesi güzel bir kahvehanede kitaplık oluşturulmasından son derece mutlu oldum. Bunu kim yaptıysa, kim düşündüyse, kim destek verdiyse ellerine sağlık” diye konuştu.

Coşkun, evinde 5 bin civarında kitabı bulunduğunu kaydetti. Bekir Coşkun, “Bu tip oluşumları desteklemek adına ben de bu kitapları bağışlamak istiyorum. Bu tip oluşumların sürmesi için hepsinde yazarlarının imzası bulunan kitaplarımı benden alıp, o oluşumlara dahil edebilirsiniz” dedi.

Kaynak: http://www.posta.com.tr