×

Gezici Kütüphane Vatandaşın Ayağına Gidiyor-Gümüşhane

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 2 bin adet kitapla birlikte satın alınan gezici kütüphanenin köylere kadar giderek, vatandaşlara hem kitap okuma imkanı sağladığını hem de okuma alışkanlığı kazandırdığını söyledi.

Vali Salihoğlu, vatandaşların kitap okumalarına olanak sağlamak amacıyla Torul ilçesine bağlı Altınpınar beldesine giden gezici kütüphanede incelemede bulunarak İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın’dan bilgi aldı.

Salihoğlu, inceleme sonrası Aa muhabirine yaptığı açıklamada, gezici kütüphanenin haftanın belirli günlerinde vatandaşların ayağına kadar gittiğini belirterek, “Gezici kütüphanemiz güncel kitaplar ve ansiklopedilerle donatılmış. Güncel kitaplar vatandaşlarımıza 15 gün süreyle verilebiliyor. İsteyen vatandaşlar istediği kitabı 15 gün süreyle alabiliyor. 15 gün sonra ise yeniden gelen gezici kütüphanemize kitabı geri verebiliyor” dedi.

SODES Projesi kapsamında 2 bin kitapla birlikte satın alınan gezici kütüphanenin, köylere, vatandaşların ayağına kadar giderek, vatandaşlara hem kitap okuma imkanı sağladığını hem de okuma alışkanlığı kazandırdığını kaydeden Salihoğlu, şöyle dedi:

“Gezici kütüphanemiz bu güne kadar 17 köyümüze gitmiş. Gençler ve yaşlılar büyük ilgi gösteriyor. Bu güne kadar 200 kitap okumak için alınmış. Demek ki yapılan iş, iyi bir iş. Projemiz ocak ayında sona eriyor ama biz o tarihten sonra da bu faaliyeti sürdüreceğiz. Vatandaşlarımız da ayaklarına kadar gelen kütüphanemizden kitap alsınlar, okusunlar ama yırtmasınlar, kitaplara el koymasınlar. Kitaplar daha çok kişiye ulaşsın. Kitaplardan, yaz tatili dolayısıyla köylerine gelen hemşehrilerimiz de yararlanabilirler. Kitap sanal ortamlardan farklıdır. İnsanlık var olduğu sürece kitap da var olacaktır.”

Kaynak: http://www.haberler.com