×

Halk Kütüphanesi Geri Dönmeyen Kitaplarını Tebligatla İsteyecek

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bulunan halk kütüphanesi okumak için alınıp süresinde iade edilmeyen 526 adet kitabın peşine düştü. Aldıkları kitapları geri getirmeyen okurların adreslerine tebligat göndermeye başlayan kütüphane sorumluları, geri gelmeyen kitaplarını böylelikle toplamaya çalışacak.
Halk kütüphanesi Müdürü Necdet İğci, “Kütüphanemizden okumak için alınan kitaplardan süresi geçenler oldu, biz de öncelikle telefonla, daha sonra da varsa mail adreslerinden irtibat kurduk. Kitapları geri getirmeleri için istekte bulunduk.” dedi.

Buna rağmen süreyi uzun süre aşmış olanların evlerine tebligat göndermeye başladıklarını söyleyen İğci, “Vatandaşlarımızdan ricamız kitaplarımızı hemen iade etmeleri. Kitapları kaybeden okurlarımız yenisini yada benzeri bir kitabı alarak bu sorumluluktan kurtulabilir.” dedi. İğci, ayrıca faaliyetleri hakkında da bilgi vererek 9 bin 870 üyeli bir kütüphane olduklarının altını çizerek, “Kaymakamımız Ozan Balcı’nın başlatmış olduğu ‘Hep beraber kitap okuyalım, kültüre köprü kuralım’ sloganlı kampanyayla kütüphanemizdeki kitap okuma ve ödünç kitap alma oranları yüzde 500’lük bir artış sağladı. Okullarımıza son 2 ayda 2 bin 2431 adet kitap kazandırdık. Ayrıca kütüphanemize de 3000 yeni kitap kazandırdık. Kütüphanemizden son bir ayda 7150 adet kitap okumak için alındı, şu an ilçemizde tam bir okuma şenliği yaşanıyor. Bizde bu şenliğe ortak olalım diyerek ilçemizde en çok okuyanları aylık değerlendirip ödüllendiriyoruz. En çok okuyan okula 100 adet , en çok okuyan sınıfa, sınıf mevcudu kadar ve en çok okuyan kişiye de 3 adet kitap ve bilgisayar, fotoğraf makinesi vb. hediyeler vererek okumaya teşvik ediyoruz.” dedi.

Kaynak: http://www.haber50.com/