×

Tarih, Eyüp Belediyesi Kütüphanesi’nde günışığına çıkıyor

Tarihin tozlu raflarından dokunulmadan duran binlerce kitap, Eyüp Belediyesi’nin yeni kütüphane projesiyle tekrar hayat buldu. Eyüp Belediyesi Kütüphanesi yeniden yapılandırılarak kültür ve eğitimin hizmetine sunuldu. Yaklaşık 9 bin tarihi, kültürel, edebi kitap Eyüplüler ve bu kaynaklardan faydalanmak isteyenlerce çalışma saatleri içerisinde kullanılabiliyor.

Eyüp Belediyesi Kütüphanesi’nde, en eskisi 1910 yılına ait tarihi kitaplar, edebi eserler, ansiklopediler, sözlükler, 100 Temel Eser’den fen bilimlerine, tarihten coğrafyaya, öyküden romana kadar geniş bir yelpazede toplam 9 bine yakın kitap bulunuyor. 1910 öncesi eserlerin yeniden yapılandırılarak halkın hizmetine sunulması için de çalışmalar sürdürülüyor.

Eyüp Belediyesi Kütüphanesi, tezlerini hazırlayan üniversite öğrencilerine, öğretim üyelerine, ödevlerini yapan liseli öğrencilere ve üniversiteye hazırlanan gençlere de önemli bir kaynak merkezi oluyor. Kütüphanede, gelen ziyaretçilerin kullanması için ayrıca bilgisayarlar ve internet sistemi de bulunuyor.

“Tarihine sahip çıkmayan bir kentin geleceğinin olmadığını” vurgulayan Belediye Başkanı İsmail Kavuncu şunları söyledi: “Tarihine sahip çıkmayan, tarihini unutmuş bir millet, hafızasını kaybeden bir insana benzer. Biz de Eyüp Belediyesi olarak tarihi ve kültürel değerlerimizi ön plana çıkartan projelere ağırlık veriyoruz. En büyük yatırımlarımızı insana, yani eğitime yapıyoruz. Eyüp Belediyemizdeki binlerce kitabı kullanılabilir hale getirdik. Özel bir programla yeniden yapılandırdık. Vatandaşlarımız, gençlerimiz büyük ilgi gösterdi. Biz de çok mutlu olduk. Kitap aklın ilacıdır.” 

Kaynak: http://www.dikkathaber.com