×

İstanbul’da Oyuncak Kütüphaneleri açılıyor

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’nın yürüttüğü bir proje “Oyuncak Kütüphanesi”… Vakfın desteklediği kadın ve çocuk merkezlerinde açılacaklar.Çocuklar aileden bir yetişkinle birlikte merkeze gelerek oyuncak kütüphanesinden istediği oyuncağı ödünç alabilecek. Belli bir süre evinde oynadıktan sonra iade edecek ve yenisini alacak.

Ayrıca, oyuncak kütüphanesinin ne işe yaradığını, nasıl kullanıldığını, paylaşma ve yardımlaşmanın zenginliğini, düzenli kullanma alışkanlığını, aldığı şeyi zamanında teslim etme sorumluluğunu öğrenecekler. Aileler ise O-6 yaşa uygun kitap ve oyuncaklarını tanıma, çocuklarıyla birlikte oynayarak oyun sırasında çocuklarının ihtiyaçlarını daha iyi anlama ve gelişimini takip etme fırsatı bulacaklar.

Oyuncak Kütüphanesi’nin içinde bir hastane bulunacak. Bu hastanede bozulan oyuncaklar onarılabilecek. Oyuncakların tedavisine kütüphaneden yararlanan anneler de gönüllü olarak destek verebilecek.Oyuncak Kütüphaneleri Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’nın desteklediği kadın ve çocuk merkezleri bünyesinde İstanbul’da Gültepe, Nurtepe, Bahçelievler, Kartal’da yer alacak. Kütüphaneler ayrıca Mardin, Diyarbakır ve Çanakkale Biga’da da açılacak.Oyuncak Kütüphaneleri, oyuncak bağışı da kabul ediyorlar.

Kaynak: http://www.ntv.com.tr/