×

5 ay kitap okuma cezasına çarptırıldı

Tehdit olarak algılanan bir sözünden dolayı yargılandığı Fethiye 1.Sulh Ceza Mahkemesi’nce 9 ay kamu hizmetinde çalışma cezası verilen Fethiyeli emekli 56 yaşındaki Alihsan Çetin, sağlığı nedeniyle bu cezaya itiraz edince, 5 ay boyunca kitap okuma cezasına çarptırıldı. Her ay bir kitap okuması istenen evli, iki çocuk babası Alihsan Çetin, “Bazen gereksiz cezalar vermektense böyle cezalar uygulanması güzel. En azından insanlarımız kitap okuma alışkanlığı elde ederler” dedi.

Fethiyeli Alihsan Çetin bir otomobil alım satımı sırasında yaşadığı tartışma sonucu söylediği bir sözün tehdit olarak algılanıp, mahkemeye taşınması sonucu Fethiye 1.Sulh Ceza Mahkemesi’nce 5 ay kitap okuma cezasına çarptırıldı. 56 yaşındaki emekli, evli iki çocuk babası Alihsan Çetin, bu cezasını ayda bir kitap okuyarak çekiyor. ‘Şu Çılgın Türkler’ kitabını okumakta olan Alihsan Çetin, ‘Gelibolu’, ‘Latife Hanım’ ve ‘Küçük Şeyler’ adlı kitapları da okuyacağını; bulabilirse Cemal Safi’nin ‘Vurgun’ isimli şiir kitabını da okumak istediğini söyledi.

Söylediği sözün mahkemece tehdit olarak algılanması nedeniyle 9 ay kamu hizmetinde çalışma cezası verilen ancak sağlığı nedeniyle buna itiraz edince ayda bir kitap olmak üzere 5 ay boyunca kitap okuma cezası verilen Alihsan Çetin’in bu cezası Serbest Denetimlik Şube Müdürlüğü’nce takip ediliyor.
Evinde ve evine yakın olan Esinti Aile Çay Bahçesi’nde gün boyu kitap okuyan Alihsan Çetin, 2,5 yıl süren mahkemenin ardından verilen ceza için “İyi bir uygulama. Bazen gereksiz cezalar vermektense böyle cezalar uygulanması güzel. En azından insanlarımız kitap okuma alışkanlığı elde ederler” dedi.

“Bu ceza bir arkadaşla tartışmam sonucu aldığım kamu hizmeti cezasıdır. Rahatsızlığım nedeniyle ağır görüldü ve kitap okuma cezasına çevrildi” diyen Alihsan Çetin, “Mahkeme 2-2,5 yıl sürdü. Benim itiraz dilekçemin sonunda bana verilen cezayı kitap okuma cezasına çevirdiler. 5 aylık bir ceza ve ayda bir kitap olmak üzere 5 kitap okuma cezası aldım. Benim için iyi bir şey oldu. Kitap okuma alışkanlığı bende olduğu için çok rahatlıkla, seve seve yapıyorum. Ben zaten ömür boyu kitap okuyacağım” diye konuştu.

Verilen cezada kitapları kendisinin seçtiğini söyleyen, uzun yıllar gazete bayiliği yaptığı için kitap okuma alışkanlığı bulunduğunu anlatan Alihsan Çetin, “TCK’nın bu cezaları bence güzel bir uygulama. Bazen gereksiz cezalar vermektense böyle cezalar uygulanması güzel. En azından insanlarımız kitap okuma alışkanlığı elde ederler” dedi.

Tehdit olarak algılanan sözü nedeniyle tüm insanlara sabırlı olmalarını tavsiye eden Alihsan Çetin, “Her zaman iki taraflı hüsniyet gerekli. Bir anlık sinir, ertesi gün yada yarım saat sonra pişman olsan da oluyor. Yapmış olan için de yapılan için de bu aynı. İnsanların affedici olması lazım ve daha sakin olunması gerekiyor. İnsanların hak etmediği bir şey aldığı ceza ama onu bile normal karşılamak gerekiyor. Konuşa konuşa anlaşmak aslında dünyanın en güzel şeyi” dedi.Fethiyeli Alihsan Çetin, okuduğu kitapları Serbest Denetimlik Şube Müdürlüğü’ne bağışlayacağını da söyledi.

Kaynak: http://skyturk.net