×

Gaziantep Ticaret Odası’ndan Cezaevi Kütüphanesine Kitap Yardımı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından Gaziantep E-Tipi Cezaevi kütüphanesine kitap bağışında bulunuldu. Bağışlanan kitaplar, GTO Egitim Komisyonu Baskani Adil Erturhan baskanligindaki komisyon üyeleri tarafindan Cezaevi Müdürü Kazim Kaya’ya teslim edildi. GTO Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Aslan, cezaevinde bulunan mahkumlarin zamanlarini en iyi sekilde degerlendirebilmelerine olanak saglamak amaciyla kitap bagisini gerçeklestirdiklerini söyledi. Baskan Aslan, kitap bagisinin yani sira Oda olarak cezaevinde bulunan 3 atölyenin bakimini yaptirdiklarini ve bu dersliklerde mahkumlara yönelik berberlik,

kuaförlük ve ütücülük egitimlerinin verilecegini belirterek, “Bu konuyla ilgili olarak ISKUR’a bir proje sunuldu. Projenin onaylanmasi durumunda kisa sürede egitimlere baslanacak ve meslek sahibi olmayan mahkumlarin meslek sahibi olmalarina olanak saglanacak” dedi.

Cezaevi Müdürü Kazim Kaya, gösterilen duyarlılığa teşekkür ederek, “Burada bulunan mahkumlarin sosyal yasamdan kopmamalari ve cezalarini tamamlayip tahliye olduklarinda topluma adaptasyonda zorlanmamalari için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gaziantep Ticaret Odası’nın bu duyarlılığının tüm kurum ve kuruluslara örnek olmasini umuyoruz” diye konustu.

Kaynak: http://gaziantep.haberleri.com/