×

Her Minibüs Bir Kütüphane Kampanyası

Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde, Kaymakamlık tarafından taşımalı eğitim alan öğrencilerin okuma alışkanlığını artırmak için ”her minibüs bir kütüphane” kampanyası başlatıldı. Bahçe Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, yaptığı açıklamada, öğrencilerin okuma alışkanlığını artırmak, taşımalı eğitim alan öğrencilerin serviste geçirdikleri zamanı daha verimli hale getirmek amacıyla bu projeyi gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Sarıfakıoğulları, kampanyaya en büyük desteği taşıyıcı kooperatiflerinin verdiğini belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı tavsiyeli ilköğretim okulları için belirlenen 100 temel eserden oluşan 520 kitap temin ettiklerini söyledi.

Kaymakam Sarıfakıoğulları, öğrencilerin çok sayıda kitap okuma fırsatı yakaladığını ifade ederek, şöyle devam etti: ”Taşımalı eğitimdeki tüm servislerimiz kütüphane havasına büründü. Öğrencilerimiz, şoförlerin kontrolünde mevcut kitaplardan seyahat dışında da yararlanma imkanı buluyor. Ayrıca araçlar arasında kitap değişimi nedeniyle öğrencilerimiz yüzlerce kitap okuma şansı yakalıyor. Kitap okuyan daha bilgili, bilgili olan daha güçlü olarak kendisine, ailesine ve devletine faydalı bir vatandaş olacak. Bu projenin toplu taşıma araçlarında da yiyecek-içecekle birlikte kitap dağıtımının yapılmasına da tanık olmak istiyoruz.” Bahçe Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, taşımalı eğitim veren 6 okula 14 köyden 59 servis ile toplam bin 18 öğrencinin geldiğini, tüm öğrencilerin kampanyadan yararlandığını bildirdi.

Kaynak: http://www.basakgazetesi.com/