×

Arşiv memurlarının özlük haklarına dair açıklama yapıldı-Ali Fuat Kartal

TKD Genel Başkanı Ali Fuat Kartal arşiv memurlarının özlük haklarına dair bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nde çalışan meslektaşlarımızın yapılacak olan ilgili kanun tasarısı ile arşiv memuru kadrosundan arşivci kadrosuna geçirilmesi düşünülmektedir. Açıklamanın tam metni şöyledir:

“Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü mezunu bir kısım meslektaşımız Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nde “Arşiv Memuru” kadrosunda çalışmaktadır. Meslektaşlarımızın Teknik Hizmetler sınıfına alınıp “Arşivci” kadrosu verilmesi için geçmişte birtakım girişimlerimiz oldu; fakat maalesef Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün ve Yetkili Sendikanın gerekli özeni göstermemeleri sonucu henüz olumlu bir ilerleme kaydedilemedi.

Bugün (07.09.2015), Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne yeni atanan Gökhan Kanal ile görüşmelerimiz oldu ve meslektaşlarımızın mağduriyeti, yapılması gerekenler gibi konular Sayın Genel Müdüre iletildi. Sayın Genel Müdür konuya olumlu yaklaştı ve TKD ile birlikte çalışma konusunda görüş birliğine varıldı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü için hazırlanacak yeni bir kanun tasarısı için çalışmalara başlanacağı ve bu tasarıda Arşivci unvanın yer alacak şekilde düzenleneceği.” bildirildi.

Umarız bundan sonraki süreçlerde de aynı kuruma yine yeniden eski alımlarda olduğu gibi kadro açılır ve atama bekleyen meslektaşlarımız atanarak mağduriyetleri giderilmiş olur.

8 yorum

comments user
hasan

Tdk baskani ali fuat beye ilgilerinden dolayi tesekkur ederim.Umarim bu gorusmeler olumlu bir sekilde sonuclanir.

comments user
Arsivci

İnsallah bu çalışma iyi bir şekilde hayal kırıklığına uğratmadan sonuçlanır. Ha arşivci ha arşiv memuru ikisi de aynı işi yapıyor hatta tapuda çalışanlar çok daha yoğun çalışıyor. İnşallah diğerleri gibi bu da havada kalmaz

comments user
Okan

Şimdide arşivcilerin umutlarıyla oynama zamanı geldi demekki. Hemen arşivder reklamları başlamış. Baktınız tkd artık modası geçti,yeni derneklere geçiş yaptınız. Teknik kadro ve tüsaktaki gibi bizi yarı yolda bırakırsınız alıştık.

comments user
tafu

Ali Fuat Bey güzel açıklamalar yapmış ve çabasından dolayı kendisini tebrik ederim ancak tabu demiş durmuş. Haber metnini yazanlar da ona eşlik etmiş.

    comments user
    BBY Haber

    @tafu,

    İlginiz, dikkatiniz ve düzeltmeniz için teşekkürler. Düzeltilmiştir.

comments user
metehan

hazır söz açılmışken atama konusunu da açsaydınız keşke .

comments user
şakir

Yazmıştım yukarıda yeni genel müdürün tapu kadastro içinde arşiv memurlarına en olumlu bakan isim olduğunu temas kurulabilirse sonuç alınabilineceğini.Gene yazıyorum.Tapunun tekrardan arşiv memuru alımlarına başlaması içinde mutlaka temas kurulmalı.Kurumun ciddi miktarda arşiv memuru açığı var bu kesin.Gökhan Bey BBY mezunları için ciddi bir şanstır bu da kesin.Tapu arşivlerini çok iyi bilir.Ali Fuat Bey ve TKD sağolsunlar gereğini yapmışlar.Aynı gayreti kasım alımları içinde rica ediyoruz kendilerinden ve BBY Hocalarından…

comments user
Osman

Güzel bir gelisme ancak ayni hassasiyetin kamu istihdamı konusunda da gösterseler cok daha iyi olacak.