×

Kütüphane okurları için yenileniyor-Kayseri

Kayseri İl Halk Kütüphanesi, geçtiğimiz yıl depreme dayanıklı hale getirilmesinin ardından bütünüyle restore ediliyor. 20 ila 25 günlük bir sürede bitmesi öngörülen İl Halk Kütüphanesi restorasyonunun durumu, gerçekleştirilen tadilat ile yenileme hakkında müteahhitten bilgiler edindik. Şahin Sıhhi Tesisat İnşaat Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ firmasının yüklenici olduğu restorasyon faaliyetlerinin sorumlusu müteaahit Yakup Şahin, 20 ya da 25 günlük bir çalışmanın kaldığı kütüphane binasındaki tadilat ve eklemeler hakkında bilgiler verdi. Engelliler için panoramik asansör

Kütüphane restorasyonu kanusunda, binaya daha önce olmayan donanımların eklendiği bilgisini veren Şahin, engelliler için panoramik, yani dışarıdan ve şeffaf şekilde olan asansörün eklendiğini, okuma bölmelerinin duvardan değil, cam ve alüminyumdan oluşan camekan şeklinde olduğunu ve böylelikle içeride olan okuyucuların ve giren çıkanların görülebileceğini belirtti. Şahin, yapılan bu yeniliklerle daha ferah, daha aydınlık bir görünüm elde edileceğini ifade ederek, binada önceden olmayan VRF sistemi ile havalandırma tesisatının yapıldığını, yangın tesisatı ile orta bölümlerde yerden ısıtma tesisatının döşendiği bilgisini verdi. Müteahhit Şahin, yeniliklerin yanısıra tadilatlardan da bahsederek ıslak zeminler ve okuma salonlarının fayans olduğunu, elektrik tesisatının komple değiştiğini, ısıtma sogutma ve su tesisatlarının yenilendiğini, dış cepheye yalıtım maksatlı mantolama yapıldığını ve idarenin belirlediği renge boyandığını bildirdi. Şahin, kütüphane binasının çatı dışında her tarafının yenilendiğini ve tadilat gördüğünü kaydetti.
Depreme dayanıklı hale getirme ve tadilat ile tamirat nedeniyle içerisindeki kitapların bir süreliğine Erkiletli Mehmet Paşa Şube Kütüphanesi’ne taşındığı İl Halk Kütüphanesi’nin, 25 gün sonra inşaat çalışmalarının bitmesinin ardından yenilenen eski binasında okurlarına hizmet vereceği ifade edildi.

Kaynak: http://www.kayserianadoluhaber.com.tr