×

İl halk kütüphanesi boşaltıldı-Yalova

17 Ağustos 1999 Depremi sonrasında Dünya Bankası tarafından gönderilen ödenekle yaptırılan Yalova İl Halk Kütüphanesi boşaltılarak kapatıldı. Kütüphane binası, Bakanlığın onayıyla Yalova İmam Hatip Orta Okuluna dönüştürüldü. 14 Bin 119 okuru ve yaklaşık 40 bin kitabın bulunduğu Yalova İl Halk Kütüphanesi binası yan tarafında bulunan Yalova İmam Hatip lisesinin ortaokul kısmının açılması için tahsis edildiği belirtildi.

7 Uzman Personelin görev yaptığı İl Halk kütüphanesi, Yalova Belediye eski başkanlarından Sefa Tüzünataç’in 1980 yılında  Kütüphane yapılması için bağışladığı bir apartman dairesinde faaliyet gösteren ve 2  personelin görev yaptığı Tüzünataç Çocuk Kütüphanesine taşındı.

Yalova İl Halk Kütüphanesi, 17 Ağustos 1999 depremi sonrasında Dünya Bankası Tarafından gönderilen ödenekle iki kat olarak düzenlenmiş ve özel olarak yapılmıştı.

Yalova İl Kültür Müdürlüğü: “Kütüphane Kent Merkezinde Daha Büyük Binaya Taşınacak”

Boşaltılan, Yalova İl Halk Kütüphanesinin, geçici olarak yıl sonuna kadar Tüzünataç Çocuk Kütüphanesinde faaliyet gösterileceğini belirten Yalova İl Kültür Müdürlüğü yetkilileri,Yalova İl Halk Kütüphanesinin, 2014 yılı başında Yalova Kent Merkezinde bulunan 5 katlı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne taşınacağını açıkladılar.

Yeni yapılan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binasının yıl sonunda faaliyete geçeceği, boşaltılan binaya da İl Kültür Müdürlüğüne tahsis edildiğini belirten Yalova İl Kültür Müdürlüğü yetkilileri” İl Halk kütüphanesi kent dışında olmasından dolayı şikayetler sözkonusuydu. 2014 yılından itibaren Yalova İl Halk Kütüphanesi kent merkezinde daha büyük bir binada hizmet verecek ve okur kitlesi de büyüyecektir” dediler.

Kaynak:http://farkyalovada.com

1 yorum

comments user
Ayşenur

bir an önce taşınsa asıl binaya..