×

Türkiye’nin ilk AVM Kütüphaneleri açıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Amacımız 500’e yakın AVM’yi kütüphanelerle buluşturmak.”

Bakan Ersoy: “Bakanlık olarak bugün 1186 halk kütüphanesi ile vatandaşlarımıza hizmet sunmaktayız.”

Kültür ve Turizm Bakanlığının her alışveriş merkezine bir kütüphane projesi kapsamında, Türkiye’nin ilk 3 AVM kütüphanesi düzenlenen törenle açıldı.

Nata Vega Outlet AVM’de düzenlenen açılış töreninde konuşma yapan Bakan Ersoy, 500’e yakın AVM’yi kütüphaneyle buluşturmak istediklerini dile getirdi. Bakan Ersoy, Kütüphanelerin yüz yıllardır bilgi kaynaklarını ve kültür ürünlerini koruyarak, nesilden nesile aktaran bir köprü görevi gördüğünü söyledi.

Bakanlığın kütüphanecilik alanındaki hizmetlerine ilişkin bilgi veren Bakan Ersoy, “Bakanlık olarak bugün 1186 halk kütüphanesi ile vatandaşlarımıza hizmet sunmaktayız. Bu kurumlarımızdan yararlanamayan vatandaşlarımıza ise çağdaş araç ve gereçlerle donatılmış 53 gezici kütüphanemiz hizmet vermektedir.” dedi.

Teknolojik gelişmelere ayak uydurduklarını belirten Bakan Ersoy, şunları kaydetti:

“E-kitap, Kütüphanem Cepte gibi birçok dijital uygulamayı hayata geçirerek vatandaşların kitapla buluşmasını sağlıyoruz. Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğümüz tarafından sadece meraklısının kitaba ulaşmasından çok, kitabın vatandaşlarımıza, gençlerimize ulaştırılması için böyle bir proje geliştirildi. Amacımız 500’e yakın AVM’yi kütüphanelerle buluşturmak. Bu aynı zamanda kamu, özel sektör iş birliği açısından da çok pratik bir örnek. Çok da hızlı sonuç alabileceğimiz bir örnek. Hem kütüphanelerimizi yaygın hale getiriyoruz hem vatandaşlarımızın, gençlerimizin olduğu her noktaya kütüphane ulaştırmış oluyoruz hem de AVM’lerdeki trafiğe faydamız oluyor. İlk etapta kütüphanelerle başladık, kültür faaliyetlerini de AVM’lerde yapmaya çalışacağız.”

Birçok AVM ile bu konuda görüşme yaptıklarını aktaran Bakan Ersoy, Nata Holding’in öncülük yaptığını söyledi.

Ankara Valisi Vasip Şahin ve Nata Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Tanık’ın katıldığı törende konuşmaların ardından Bakan Ersoy, Eskişehir’deki “Vega Outlet Eskişehir” ile Keçiören’deki “Vega AVM Subayevleri”ndeki kütüphanelerin açılışı için Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut ile video konferans yöntemiyle görüştü.

Bakan Ersoy, katılımcılarla Ankara Nata Vega Outlet, Vega Outlet Eskişehir ve Vega AVM Subayevleri’ndeki kütüphanelerin sembolik açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Bakan Ersoy, Ankara Nata Vega Outlet’teki kütüphaneyi gezdi.

Kaynak