×

2018/2 BBY EKPSS kadroları açıklandı

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacaktır. Adayların, bu kılavuzda yer alan kadroları tercih edebilmeleri için, 2016-EKPSS veya 2018-EKPSS’ye girmiş veya 2016-Kura veya 2018-Kura ile yerleştirme için başvuru yapmış olması gerekmektedir.
Adaylar tercihlerini 29 Kasım-7 Aralık 2018 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 7 Aralık 2018 günü, saat 23.59’da sona erecektir.

ÖSYM tercih kılavuzundan alınan bilgilere göre Bilgi ve Belge Yönetimi (BBY) Bölüm mezunlarına toplam 1  Engelli Kütüphaneci kadrosu açılmıştır.

 Nitelik Kodu : 4099 Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik veya Kütüphanecilik lisans programından mezun olmak.

 Kodu Kurum Unvan İl  Kont.
390126617 KÜLTÜR VE TURİZM
BAKANLIĞI
Kütüphaneci TOKAT 1

Kaynak:ÖSYM