×

Doğan Görünümlü Şahin, Öğretim Görevlisi Görünümlü Uzman Kütüphaneci

Merhabalar,

Ne güzel bir ülkede yaşıyoruz. Her duruma ve olaya karşı yeni çözüm önerileri yeni bakış açıları geliştirebiliyoruz.

Doğan Görünümlü Şahin efsanesini belki yeni kuşak hatırlamaz 1990’lar da “Kuş Serisi Tofaş” otomobillerin popüler olduğu yıllarda Şahin model araba alıp modifiye yapılarak Doğan’a benzetiliyordu. Yurdum insanın inovasyon konusunda çığır açtığı olaylardan biridir 🙂

Doğan Görünümlü Şahin efsanesi bitmez kuşaklar boyu devam eder diye düşünürken “Öğretim Görevlisi Görünümlü Uzman” efsanesi 2018 yılında hayatımıza girdi.

Öğretim Görevlisi Görünümlü Uzman Nedir?

7100 Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 22/2/2018 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

İlgili kanun ile;

“okutman”, “uzman” ve “eğitim öğretim planlamacısı” kadro unvanları  “öğretim görevlisi” şeklinde değiştirilmiştir.

Şimdi ne var bunda çok güzel olmuş diyenler olabilir. Havalı bir unvan, ne iş yapıyorsun dediklerinde “Uzman Kütüphaneciyim” demek nere “Öğretim Görevlisi” demek nere…

Aynı kanunu biraz daha okumaya başlayınca gördük ki aşağıdaki madde bütün sorunlara derman olmuş 🙂

Uzman, eğitim ve öğretim planlamacısı kadrolarında görev yapmakta iken birinci fıkra uyarınca öğretim görevlisi kadrolarına atanmış sayılanlara ders görevi verilmez.

Öğretim Görevlisi fakat ders veremez….

Çözüm odaklı, inovasyon felsefesini kendine kültür edinmiş yurdum yasa yapıcıları yine bir sorunu daha kökten çözmüştür….

Bilmeyen arkadaşlar için yazayım Öğretim Görevlisi uzun olduğu için kısaltma kullanmak isteyen arkadaşlar çıkabilir. Kısaltması “ÖĞR. GRV”

Öğretim Görevlisi Görünümlü Uzman Efsanesi Doğan Görünümlü Şahin anlayışının modern hali olup, hayırlı olmasını dilerim.

Sağlıcakla Kalın Efendim…

Kaynak

1 yorum

comments user
ntr

verilemez dememiş, verilmez demiş. yani mevcut işleri haricinde ders vermekle uğraşmasın diye. Ders verme önünde hiçbir engel yok.