×

‘Bisikletli kütüphaneci’ komşu ildeki çocuklara da ulaşıyor

Bitlis‘te arkasına sepet taktığı bisikletiyle kilometrelerce yol katedip köy çocuklarına kitap dağıtan Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Hakan Yücel, komşu il Muş’taki çocukları da unutmadı. Köy çocuklarının “bisikletli kütüphaneci” olarak tanıdığı Yücel, öğrencilere kitap dağıtmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Muş’un Sungu beldesindeki Sungu Ortaokulu’nda görev yapan matematik öğretmeni Ceyda Özşimşek, Yücel’e ulaşarak öğrenciler için kitap talebinde bulundu.

Talebi geri çevirmeyen Yücel, Türk bayrağı asılı bisikletinin arkasındaki sepete Bitlis’te yüklediği 200 kitabı 80 kilometre uzaktaki okula getirdi. Öğretmen ve öğrenciler, balonla süsledikleri bisikletleriyle belde girişinde Yücel’i karşılayarak “bisikletli kütüphaneci”ye okul bahçesine kadar eşlik etti.

“Hayatımda ilk defa böyle bir gurur yaşadım”

Çocuklara kitapları dağıtan Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin dört bir yanından hediye gelen kitapları Bitlis’teki köy çocuklarına bisikletiyle ulaştırdığını söyledi.Kitap dağıtmak için ilk defa şehir dışına çıktığını anlatan Yücel, şöyle konuştu: “Ceyda öğretmen, gözleri parlayan öğrencilerle beni buluşturdu. Çok büyük sürpriz yaptılar. Okulun bir kilometre gerisinde önüme bisikletli kortej geldi. Beni alkış ve tezahüratlarla karşıladılar. Hayatımda ilk defa böyle bir gurur yaşadım. Umarım çocuklarımız getirdiğim kitapları okurlar. Amacımız öğrencilerin geleceğine bir katkı sunmak. İnşallah öğrencilere bir ışık katmış ve yollarını aydınlatmışımdır.”

560 kilometre yol katedip 12 köyde bin çocuğa ulaştı

Bisikletiyle bir yılda 560 kilometre yol katettiğini, 12 köydeki bin öğrenciye ulaştığını dile getiren Yücel, “Bisikletle kitap dağıtmak her zaman ilgi çekiyor. Amacım, farkındalık yaratmak ve insanların ilgisini çekip, daha çok kitabın kütüphaneye hediye edilmesini sağlamak.” dedi.

“Çocukların gülüşünü görünce güç geliyor”

Kitap okuma alışkanlığının özellikle küçük yaşlarda kazandırılması gerektiğine işaret eden Yücel, şunları kaydetti: “Hedefim yere kar düşmeden daha çok köye ulaşmak. Elimde kitap ne kadar fazla olursa hedefim o kadar yüksek olacak. Ne kadar çok kitap gelirse o kadar köye ulaşabilirim. Çocukların gülüşünü gördükten sonra bacaklarımdaki güç bitmiyor, daha çok güç geliyor. Sungu Ortaokulu’na gelmek için 80 kilometre yol aldım. Çocukların gülüşlerini hep beraber gördük. Hayatımda ilk defa böyle bir duygu yaşadım.”

Kaynak