×

200 Sözleşmeli Kütüphaneci Mülakat Sonuçları Açıklandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 20-25 Şubat 2017 tarihlerinde yapılan mülakatların sonuçları açıklanmıştır.

 

Listeye ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsiniz.

KÜTÜPHANECİ

ARKEOLOG

MÜZE ARAŞTIRMACISI

 

GENEL AÇIKLAMA:

6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edilen Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların “Yeniden Hizmete Alınma” başlıklı Ek 1 inci maddesinde; Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.

Sözleşmesini;

a)      Kısmi zamanlı veya proje süresi ile sınırlı çalışanlardan,

b)      Ek 4 üncü madde çerçevesinde unvan değişikliği yapanlardan,

Eş veya sağlık durumu nedeniyle yer değişikliği talebinde bulunmakla beraber; geçiş yapacağı hizmet birimi bulunmaması, birim bulunmakla beraber o birimde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunmaması veya en az bir yıllık fiili çalışma şartını karşılayamaması nedenlerinden herhangi birine bağlı olarak, Ek 3 üncü maddenin (b) veya (c) bendi hükmü kendilerine uygulanamayanlardan, tek taraflı feshedenler,  bir yıllık süre şartına tabi tutulmadan yeniden istihdam edilebilirler.” hükmü yer almıştır.

Buna göre; Bakanlığımız sözleşmeli Kütüphaneci, Arkeolog, Müze Araştırmacısı pozisyonlarına atanmak amacıyla başvuran ve KPSS puan sıralaması sonucu sözlü sınava katılarak başarılı olan adayların durumlarını yukarıdaki açıklamaya göre yeniden değerlendirmeleri, durumları yukarıda belirtilen madde kapsamına girenlerin bu hususu aşağıda yer alan atamaya esas evraklarını getirirken ya da süresi içinde posta ile veya kargo aracılığıyla gönderirken bir dilekçe ile belirtmeleri gerekmektedir.

(Maddede geçen 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Ek 3 üncü maddesinin (b) ve (c) bentleri ile Ek 4 üncü maddesi aşağıda yer almıştır.

Ek Madde 3 – b) Personelin eş durumuna bağlı kurum içi yer değişikliği talebi; vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olması, geçiş yapacağı hizmet biriminde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması ve kamu personeli olan eşin, kurum içi görev yeri değişikliği mümkün olmayan veya mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan bir görevde bulunması kaydıyla yerine getirilebilir.

c) Sağlık sebebine bağlı kurum içi yer değişikliği talebi; mazeret süresince geçerli olmak üzere, personelin geçiş yapacağı hizmet biriminde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması, pozisyonunun bulunduğu ildeki Devlet ve üniversite hastanesinde kendisi, eşi ve çocukları ile mevzuat uyarınca bakmakla yükümlü olduğu ana ve babasının hastalığının tedavisinin mümkün olmadığına ilişkin sağlık kurulu raporunu kuruma ibraz etmesi halinde yerine getirilebilir. Sağlık mazeretinin sona ermesi durumunda, eski pozisyonun bulunduğu il sınırları içerisindeki aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyona yeniden atama yapılır.

Ek Madde 4 – Sözleşmeli personelin, unvan değişikliği suretiyle atamasının yapılacağı pozisyon için öngörülen ilk defa hizmete alınma prosedürüne riayet edilmesi kaydıyla, unvan değişikliği mümkündür.)

  1. Kütüphaneci pozisyon unvanı için 20-25/03/2017, Arkeolog ve Müze Araştırmacısı pozisyon unvanları için de 20-22/03/2017 tarihlerinde yapılan sözlü sınavda başarılı olan, pozisyon sayısı dikkate alınarak, asıl ve yedek olarak sıralamaya girenler pozisyon unvanları itibariyle aşağıda yer almıştır.
  2. Sözlü sınavda başarılı olan (asıl) adayların aşağıda belirtilen belgeleri en geç 15/05/2017 tarihi mesai bitimine kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı Muhsin Yazıcıoğlu Cad.No:50 Balgat/ANKARA adresine getirerek şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Posta yoluyla yapılan başvurularda aşağıda belirtilen belgeleri ve dilekçenin son başvuru tarihi  (15/05/2017) mesai saati bitimine kadar Bakanlık Genel Evrak birimine ulaşması gerekir. Postadaki gecikme nedeniyle son başvuru tarihinden sonra Bakanlık Genel Evrak birimine ulaşan başvurular işleme konulmayacaktır. Belirtilen tarihe kadar yapılmayan ya da eksik evrakla yapılan başvurular işleme alınmayacak ve bu adayların atamaları yapılmayacaktır.
  3. Sınav sonuçlarına, 02/05/2017 tarihine kadar Personel Dairesi Başkanlığı hitaplı bir dilekçeyle, gerekçesine de yer verilmek suretiyle, itiraz edilebilecektir.
  4. Belgelerin son altı ay içerisinde alınmış olması gerekmektedir.
  5. Ayrıca adreslere tebligat yapılmayacaktır.
  6. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklerden herhangi birisine sahip olmadığı anlaşılan adayların atamaları yapılmayacaktır.AYRINTILI BİLGİ İÇİN İRTİBAT: 0312 309 08 50 / 2140 – 2141 – 2142 – 2143GETİRİLECEK/GÖNDERİLECEK BELGELER
  7. 1-Form dilekçe (indirmek için tıklayınız)
  8. 2-Form dilekçe (Askerde olanlar) (indirmek için tıklayınız.)
  9. 3-Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği (*),
  10. 4-Yerleşim Yeri Belgesi (Aslı), (e-Devlet üzerinden de alınabilir.)
  11. 5-Nüfus Cüzdanının noter tasdikli örneği (*),
  12. 6-24/04/2017 tarihi veya sonrası itibariyle alınan Adli Sicil Belgesi (Aslı), (e-Devlet üzerinden de alınabilir.)
  13. 7-Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesi, (e-Devlet üzerinden de alınabilir.)
  14. 8-Sağlık Raporu, (Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri veya hastanelerden alınacak sağlık raporunda “Seyahate ve arazide çalışmaya elverişlidir.” ifadesinin bulunması gerekmektedir.) (Arkeolog ve Müze Araştırmacısı için.)
  15. 9-4,5 x 6 ebadında vesikalık fotoğraf (6 adet),
  16. 10-Mal Bildirimi (için tıklayınız.) (İki sayfa olan Mal Bildirimi arkalı önlü olarak tek yaprakta doldurulacaktır.)

İlanen tebliğ olunur.

(*) Yukarıda (3) ve (5) numaralı sıralarda yer alan belgelerin fotokopileri, aslı ibraz edilmek kaydıyla, yerleştirilenlerin halen bulunduğu yerdeki Bakanlığımız birimleri yetkilisince (Kültür ve Turizm Bakanlığına verilmek üzere ibaresini de düşerek) veya Personel Dairesi Başkanlığınca başvuru esnasında onaylanabilecektir. Ancak, Bakanlığımız birimlerince yapılacak onay işleminde, onaylayan görevlinin adı-soyadı ve unvanı, onay tarihi, aslının aynıdır ibaresi ile okunaklı birim mührünün bulunması gerekmektedir.

650 yorum

comments user
esra

arkadaşlar ben sözleşmeli kütüphaneci olarak atandım geçen sene kadroya alınma durumumuzla ilgili bir bilgisi olan var mı ?

comments user

bu alımla atanan bazı arkeologların bordroları e devlet üzerinden görünüyormus kütüphaneciler içinde de bordrosunu e devletten gören oldumu

comments user
Esma

İsmail bey bildiğim kadarıyla askerlik görevinizi yapmaktasınız. bir konuda sizden bilgi almak istiyorum.ucretsiz izinlerde ilgili ben Doğum yaptım ücretli iznim bitikten sonra ücretsiz izne ayrılmak istiyorum .siz nasıl yaptınız askerlik durumunuzu.bana istifa edeceksin donmek istediğinde başvuracaksın yeniden atanacaksın dendi. Yalnız istifa olayı beni endişelendiriyor . İstifa sorun olur mu döndüğümde işe donmem konusunda sıkıntı yasar mıyım yoksa hemen döner miyim işime.bilgilendirirseniz sevinirim

    comments user
    İsmail Karaca

    Merhabalar, ben sözleşme imzalamadan askerde olduğumu belirttim. Dolayısıyla şu an sözleşme askerlik durumum olduğu için bekliyor. Askerlik bir kamu hizmeti olduğu için beklemek zorundalar ama doğum izni için ne yapılır bilmiyorum. KYGM veya Bakanlığın personel şubelerinden bilgi alabilirsiniz.

comments user
Esma

Arkadaşlar sözleşmeli olarak atandım suan Doğum izinindeyim daha sonra ücretsiz izne ayrılma şansım var mı bi bilginiz var mı bu konuda

comments user
Abdullah

Mülakatlarda ne gibi sorular soruyolar

comments user
Yedek

Yedekler yalan mı oldu

comments user
Yedek

Yedekler hakkında bir gelişme var mı İsmail bey ?Yada bir bilgi edinen

    comments user
    İsmail Karaca

    Şu an askerdeyim maalesef çok etkili destek veremeyeceğim ancak bir öneriniz varsa etkinlik yapılabilir.

    comments user
    Kral

    Kardeşim arşivci alımıyla alakalı senin bağlantıların var o bağlantılarınla irtibata geçsende biraz yetkililere baskı yapsalar ayrıca Twitter’da etkinlik yapsak çok etkili olur. Bakın şunu belirteyim 1500 lük alımda 200 arşivci vardı fakat bby den alınmayacaktı Twitter da baskı yapıldı ardından 1300 lük alımı yaptılar 200 ü yapmadılar o 200 kişi bby den oluşuyor alım bizden olacak fakat baskı lazım . Maalesef grupta ruh yok arkadaşlar

    comments user
    anlamsız

    Mehmet ozhasekinin twitter hesabindan bir yorumunun altina hepimiz ayni anda 1500 personel alincak dediniz ama 1300 kisi alindi. 200 arsivci neden alinmadi diye yazabiliriz. Ama iyi organize olmak lazim. En guncel yazisi secilmeli ve yazan kisi sayisi 100 bulmali. Hepside farkli kisiler olmali. Yorum icermemeli. Sadece derdimiz zikrolunsun yeter dikkat cekebiliriz oylelikle. Tabi siz ne dusuniyorsunuz bilmiyorum. Iyi gunler

comments user
Ktp

Maasi âlan vâr mi

comments user
sss

Arkadaşlar maas yaparken e bildirgede damga vergisi kesildimi acil cevap yazarmısınız

    comments user
    Mary

    Evet hocam.

comments user
Kütüphane Premsesi

Yedeklerden hala ses yok mu ?

comments user
Sanatçıı

İsmail Bey sanat tarihçilerde işe başlamayacak kişi sayısı hakkında da bilginiz var mı

    comments user
    İsmail Karaca

    Maalesef.

comments user
Kütüphane Premsesi

Yedeklerin durumu hakkında bilgisi olan

    comments user
    İsmail Karaca

    6 kişi başlamayacağını bildirdi. Dolayısıyla yedek durumdaki ilk 6 arkadaş için şans doğdu.

comments user
Sanat Tarihçisi

İsmail Bey yedeklerin listesi ne zaman yayınlanır bu konuyla ilgili bilginiz var mı ?

    comments user
    İsmail Karaca

    Liste yayınlanmayacak. Eğer başlamayan olursa sırasıyla aranarak bilgi verilecek. 15 gün başlama süresi bittiğinde arayıp sorun isterseniz.

    comments user
    Sanat Tarihçisi

    Peki çok teşekkür ederim

comments user
İsmail Karaca

Maaş ve bordro konusunda bakanlık tarafından bilgi verilecek o konuda bir sıkıntınız olmasın. Ayın 15’ine kadar halledilir dert etmeyin. Kurum mailinizi ve bakanlık web sitesini takip edebilirsiniz.

Elimizde örnek bordro ve maaş hesaplamaları var ancak bakanlık tarafından onaylanmış bilgiler olmadığından paylaşamıyoruz.

comments user
İsmail Karaca

Maaş konusunda aşağıdaki memurlar.net maaş hesaplama robotu baz alınabilir. Kütüphaneci kadrosu henüz robota eklenmemiş olup teknik hizmetler kadrosu olduğumuz için aşağıdaki hesaplama baz alınabilmektedir. Maaş konusunda artık kafa karıştırıcı bilgilere itibar etmeyin. Aşağıdaki tabloda oranlar ve ek tazminat dahil bütün bilgiler verilmiş ayrıca Temmuz zammı da eklenmiş durumda. Maaş hesaplama aşamasında bu tabloyu baz alabilirsiniz. Evli ve çocuğu olanlar memurlar.net maaş hesaplama robotunda gerekli yerleri doldurarak kendi maaşlarını hesaplayabilirler.

    comments user
    aaaa

    Ismail bey burdan hesaplama yapilacak.Burada sıkıntı yok.Peki biz bu hesaplamayi dolrduracagimiz bir form yada sistem mi olacak.Daha sonra bu formu herhangi bir yere verecekmiyiz.Bugün ise başladığım kütüphaneyi Sivas il halk kütüphanesi aradı.Onlar bile nasıl yapacaklarini bilmiyorlar.Ayrıntılı bilgi verirmisiniz lütfen.

    comments user
    İsmail Karaca

    Maaşı biriminizdeki yetkili personel hesaplayıp işlemleri yapacak. Biriminizde görevli yoksa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü veya Kültür ve Turizm Bakanlığı aşamalar hakkında bilgi verebilir.

    Büyük ihtimal KBS üzerinden hesaplama yapılacak.

    comments user
    maassız

    hali hazırda hazırlanmış bir bodro yok mu direk kendi bilgilerimizi yazsak üzerine birde bu hazırlayacağımız evrakları kime vereceğiz

    comments user
    maassız

    birde bu tabloda yüzde 7.5 ilave edilmeli haksız mıyım 2726,41 tl sözleşmede yazan ucret buna 7.5 ilave edersek 2930,89 + ek ödeme olması lazım değil mi

    comments user
    Ruhsuz

    @İsmail bey; Sanırım burdaki hesaplamaya temmuz ayında gelen %6,82 zammı eklemediniz ?
    Bununla beraber maaş biraz daha artıyor diye düşünüyorum.

comments user
aaaa

Atanan arkadaşlar maaş hesapla konusunda bilgisi olan varmı acaba ?

comments user
Selin Güneş

Arkadaşlar merhaba.. acaba yedeklerin gitme durumu nedir bir bilginiz var mı? Eğer olursa nasıl haber verilecek. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

    comments user
    Kütüphaneci Reis

    Evrak göndermeyen 4 kişi var gerisine sıra gelmez

    comments user
    Selin Güneş

    Diğer bölümler hakkında bilginiz var mı peki. Nasıl ve ne zaman haber verilir?

    comments user
    Kütüphaneci Reis

    Şuan tebligatı eline ulasanlarin 15 gün içinde göreve başlama sürecinin tamamlanmasından sonra bi liste yayınlanir boş kalan kadro sayısı ona göre yedek listeden o boş kalan yer kadar kişinin evrak göndermesi istenir

    comments user
    Selin Güneş

    Tamamadır, çok teşekkürler

comments user
esma

Atanan arkadaşlar ne yaptınız sözleşmelerinizi imzaladınız mı maaş konusunda net bir bilgi edindiniz mi ek ödemeler nasıl oluyormuş

comments user
Ruhsuz

Arkadaşlar öncelikle selamün aleyküm hayırlı bayramlar
Ben şöyle bir şey söylemek istiyorum.
Ben Ankara’ya işe giriş evraklarını vermeye gittiğimde ordaki kadın memur “2726 tl maaşınız olacak bi de ek ödemeler falan olacak bunlarla 2900-3000 tl olur ” diyordu
Yani ne kadar yardımcı oldum bilmiyorum ama zaten ayın 15 inde herkes ne alıyor görecek.
Not: maaş kısmında hiç kimsede bürüt yazmıyor sadece ücret yazıyor.
Umarım akıllardaki soruları biraz gidermişimdir.
Herkese yeni görevinde başarılar

    comments user
    esma

    sorun şu ki atandığımız yerlerde ya tek kütüphaneciyiz ya da bizim dışımızda bir memur var. onun da maaş düzenleme konusunda pek bir bilgisi yok bizim maaşlar manuel düzenleniyormuş. kadrolu memurlar gibi otomatik olarak yatmıyor o yuzden maaş yatınca hepimiz öğrenecez diyemiyoruz. çünkü yanlış hesaplamalardan kaynaklanan farklılıklar olabilir.

comments user
Kütüphaneci Reis

Atandığı yeri beğenmeyip gitmeyecek olan var mı?

    comments user
    hakan

    kardeş bu atananların geneli 70-80 puan aralığında özellikle 70-76 arası atanan çok var bu kişilerin merkeziden atanma şansı sıfır 72-73 gibi puanlar ile memur olmuşsun dağ başı da olsa gidersin gitmeyip napıcan

    comments user
    Kaan Karadeniz

    @hakan, yaptığım incelemelere göre yanlış hatırlamıyorsan eğer yerleştirilen 200 kişiden 60-65’i 77’nin üzerinde. Beklentim bu rakamın yarısının merkezi alımlarda tercih yapacağı yönünde. 80 ve üzeri puan alanlar 28 kişilik kadro için avantajlılar ama 77-80 arası pek değil. İmzalanan sözleşmelerde belirli bir süre istifa edemez ibaresi yoksa sözleşmeliyi kazananların yarısı merkezi alımlarda tercih yapacaktır. Kişisel fikrimdir, herhangi bir duyum falan değildir.

    comments user
    Zeynep

    Bu sözleşmeli olarak atanan arkadaşların puanlarına ulaşabileceğim bir yer var mı? Web adresi falan.. baktım da göremedim

    comments user
    İsmail Karaca

    Aşağıdaki dosyada söz konusu atanan Kütüphaneciler puan sırasıyla verilmiştir. Dosya sayesinde bu alımda önünüzden kaç kişinin gittiğini görebilirsiniz.

    200 Kutuphaneci Sonuc Puan Sırasıyla

    comments user
    Ahmet

    İsmail kardeşim 200 arşivci alımıyla alakalı bir şeyler yapalım

comments user
Kutuphanecies

Tebligati eline ulaşmayan bir ben mi varim acaba, baska arkadaslar da var mi? Bu konuda endiselenmeli miyim, yoksa normal mi bayramdan sonraya kalmasi?

comments user
mustafa

tebligqtimi bu gun aldim
Adana ya atqndım emeği geçen herkese teşekkürler

    comments user
    DAYI

    Allah yardımcın olsun gardaş Adanaya aman dikkat:)

comments user
Yasir

Çanakkalenin Bayramiç ilçesine atandım.tebligatimi bugün aldım.öncelikle bizi burda bilgilendiren bbyhaber ve yoneticilerine çok teşekkürler.İşimizi gerçekten çok kolaylaştırdiniz.Tüm atanan arkadaşlarıma yeni işleri hayırlı ugurlu olsun.

    comments user
    Kütüphane Premsesi

    Hayırlı olsun Yasir çok sevindim senin adına

comments user
Esma

Arkadaşlar bugün sözleşmeyi imzaladım ücret brüt 2726 yazıyor sizde de öyle mi yoksa bi yanlışlık mı var?

    comments user
    Kütüphaneci

    Sözleşmeyi atandığınız yerde mi imzaladınız yoksa il kültür müdürlüğünde felan mı süreç hakkında bilgi verir misiniz? Ben de atandığım yere sorduğumda aynı ücreti söylediker yalnız temmuz ayında %7 zam olacağını da söylediler. Hayırlı olsun

    comments user
    Esma

    Sözleşmeyi il kültür müdürlüğünde imzaladım ben

    comments user
    DAYI

    bürüt 2726, net maaş düşer aşağı kesintilerle felan. Tahmini 2500 olur

    comments user
    Yasir

    Brüt 2726 olurmu ya. Kadrolu olanlar 2900 gibi bir ücret alıyor net.eminmisiniz?.

    comments user
    arafat

    sözleşmede öyle yazıyor. brut 2728.98 TL kesintilerle 2400 olur.

    comments user
    arafat

    maas da cok az ayrıca. nasıl gecınılecek kı bu paraya. millet 4-5 alıyor. bolumun degeri bu demek ki.

    comments user
    Esma

    Bakanlığı aradım maaş brütmüş ancak net ne kadar olur bir bilgileri yok ek ödeme de olduğunu söylediler ancak dediğim gibi maaş konusunda pek bi bilgileri yok.atandıgım yerdeki memur hesaplayacakmış maaşımı ancak o da nasıl yapacagını bilmiyor.atanan arkadaslardan bu konuda tam net bilgi alan olursa lütfen bizle paylaşsın.maas çizelgesi filan olursa elimizde hesaplamalarda en azından hata olmaz.

    comments user
    Kütüphaneci

    Brüt olur mu ya benim konuştuğum kütüphane müdürü en kötü 2.700 dedi sözleşmeyi imzalayan arkadaşlarım il kültürden ek ödemelerle 3000 i bulur diye öğrenmiş. Siz bu bilgiyi kimden aldınız?

    comments user
    Esma

    Sözleşmeyi imzaladınız mı siz kütüphaneci adlı arkadaş sözleşmede brüt 2726 yazıyor ben bakanlığı aradım evet brüt dedi ancak ek ödemelerde oluyor ama net ne kadar olur biz bilmiyoruz dedi siz nereye atandınız maaşın hazırlanması konusunda kurumunuzun bilgisi varsa lütfen bizi de bilgilendirir misiniz hangi ek ödemeler oluyor kesintiler ne kadardır mesela net maaş nasıl hesaplanacak gibi

    comments user
    Kütüphaneci

    Hayır henüz imzalamadım il halk kütüphanesine atandım ben haftaiçi netleştirdiğimde yazarım mutlaka. Sözleşmede öyle yazıyorsa öyledir, bakanlık çalışanlarına çok itimatım yok çünkü. Şimdi çalıştığım kurumda brüt ile net arasına 500 lira fark var. Ortalama 2200 olacak o halde.

    comments user
    carl gallagher

    @kutuphaneci;

    turkiyenin belli baslı kurumları dısında kı onlar da merkez bankası faln; hiç bir yeni atanan kutuphaneci 3000 tl almaz + ek ödeme dye bir şey de yoktur. ek odeme diye soylenen sey esit ise esit maas kapsamında yapılan ıılestırmelerdir. o da max 100-200 tl arası. yanı alacağınız maas 3000 diil 2300 faln.

    comments user
    aaaaa

    carl gallagher arkadaşım bilip bilmeden ne konuşuyorsun. kasım ayındaki merkezi atamada atanan bi arkadaşım il halk kütüphanesinde göreve başladı.aldığı maaşta 2932 lira. Adam aldı maaşını yani. Ne demek merkez bankası falan dışındakiler bu maaşı alamıyor. Yaptığınız bilgi kirliliğinden başka bir şey değil.

    comments user
    carl gallagher

    @aaaaa

    imkansız. kamuya yeni atanan biri o parayı alamaz. belirli hesaplama ölçütleri var. haa adam evlidir, 3 çocugu vardır, eşi çalışmıyordur; maaşı belirli oranlarda yükselir.

    kafadan atmıyorum yani merak etme. benım soyledigim fix maaş bekarlar için geçerli. onlar da hadi taş çatlasın 2500 alsın.

    aldıgız maaşlar düşük diye niye kıskançlık ve sinirlilik yapıyorsunuz? merkez bankası veya çok özel kamu kurumlarında çalışmadıkça yüksek sayılabilecek maaşları hayatta alamazsınız. nokta.

    comments user
    aaaa

    @Carl gallagher arkadaşım benim sana yalan borcum mi var.adam bekar yeni atandı.maaşınıda aldı.adamın maaş bordrosunumu gondereyim.kıskançlıkla ne alakası var.

    comments user
    Alperen

    Memurlar.net’te maaş hesaplama robotu var girin hesaplayın. Kütüphaneciler Teknik Hizmetlet Sınıfı’nda. Diğer Genel İdari Hizmetler Sınıfına mensup memurlardan (Bilgisayar Işletmeni, VHKİ vs.) Daha yüksek maaş alıyoruz. Ben 2014 Ocak ayından itibaren Halk Kütüphanesinde kütüphaneciyim çıplak maaşım 2900’e yakın. Yeni başlayan görevine, bağlı olduğu sınıfa göre 3000 Lira da alır 5000 Lira da alır.

comments user
dos

mersin ve manisaya atanan arkadaslar hangi ilçelere atandınız paylaşır mısınız?

comments user
Ruhsuz

Öncelikle herkese hayırlı Ramazan’lar ve gelecek bayramınızı da kutlarım. Bugün tebligatımı aldım çok şükür.
Bu siteyi kuran ekibe; bizi her şeyden haberdar ettikleri için ve bu zorlu süreçte hep yanımızda oldukları ve destekleri için çok teşekkür ederim.
Atanan herkese yeni meslek hayatlarında başarılar dilerim. Biliyorum çok çalıştık ve hak ettiğimizi aldık. Belki hak ettiğini almadığını düşünenler olabilir onlara da şunu söylemek istiyorum ” belki de hakkınızda hayırlısı budur; belki de sizler için daha hayırlı bir şey olacaktır, zira Allah bir kapıyı kapatırken bin kapıyı açar.” İsyan etmeyin, şu hak etmedi bu hak etmedi şu böyle yaptı bu böyle yaptı demeyin. Sabredin emin olun ki sizin için daha güzel şeyler olacaktır.
Zor olan şey güzeldir.
Umarım gelecek hepimiz için daha güzel daha mutlu ve her şeyden önemlisi daha hayırlı olur…
Annelerinizin ve babalarınız saygıyla ellerinden, küçüklerimizin de sevgiyle gözlerinden öperek Mübarek Ramazan Bayramını kutlarım. Herkese selam ile….
Hayırlı günler….

    comments user
    BBY Haber

    @Ruhsuz,
    Sizi tebrik eder, atandığınız kurumda başarılar dileriz.
    Her daim takipte olmanızı diler, kurumlarınızda yapacağınız her türlü çalışmalarınızı buradan bizlere yazabilir, haberlerinizi camiamıza duyurabiliriz.
    İlginize teşekkür ederiz.

comments user
solgun

Bursaya atanan arkadaslar nerelere atandiniz acaba

comments user
Xman

Istanbul Anadolu yakasında olupta tebligat alan varmı acaba ?

    comments user
    Bby

    İstanbul Avrupa yakasında oturuyorum tebligatımı dün aldım

    comments user
    gülsemin

    İstanbul Avrupa yakasında oturuyorum bugün aldım bende. İstanbula atananlar kimler acaba?

    comments user
    tevfıkcan

    Arkadaşlar istanbul’un hangi kütüphanelerine atandınız ?

comments user
Esra

Arkadaşlar ben bugün tebligatımı aldım.atandığım yere başvurdum sözleşmeli olduğumuz için maaşlar manuel hesaplanıyor gibi bişey söylediler. ek ödeme olacak mı diğer haklar (aile yardımı vs) pek bi bilgileri yok.birbirimize başladığımızda bu konularda yardımcı olalım çünkü kütüphaneciler arası maaş farkı olduğunu duymuştum hesaplama hatalarından dolayı.

    comments user
    mavi

    Bende ayni seyle karsilastim kendimiz maasimizi hesapliyormusuz tek kutuphaneci oldugumiz icinde bizi baya bi zorluk bekliyor bakalm ins neler olcak

    comments user
    bbyonnn

    aynı sorun bizdede var maaş hesaplarken il kültürden yardım alacağız sanırım

comments user
Kütüphaneci Reis

Bir müslüman diğer müslüman kardeşini de düşünür sadece kendini düşünmez kadro yakacaklarin yorumlarını yazdıklarını okuyorum vay efendim ben yakarım umrumda olmaz merkezi de de tercihimi yaparım bu bakanlığın suçu vs.vs. böyle bir hakkınız olduğunu düşünerekten vicdan rahatlatma yoluna gitseniz de o vicdan sizin peşinizi bırakmaz ha belki vicdan denen şeyden nasip almamissinizdir o zman bi şekilde bi yerlerden bu sizden çıkar

    comments user
    memur

    Su anda ohaldeyiz ve hic belli olmaz o kadro yakanlarin neyle karşılaşacağı

    comments user
    hoojdonk

    bunun dınle ne ılgısı var? muslumanlar bırbırını yıyor. sozde hosgorululer bı de. o yuzden ılerleme kaydedemıyorlar. loser lar hep. ayrıca ısteyen ıstedıgı tercihi yapar. welcome to the capitailst world. haa bir de kendınızı rahatlatmak ıcın bır yerlerden sızden cıkar demıssınız. bu bılımsel dııl hıc. hic de cıkmaz. sadece bır rahatlama unsuru. ozetle ısteyen ısteyen tercihi yapar ve mudahale edemezsınız.

comments user
Kütüphanecii

Ankara dışındaki illerden tebligatı gelen yokmu arkadaşlar ?

    comments user
    gülsemin

    hayır ulaşmadı malesef.

    comments user
    kütüphaneci

    Zonguldak geldi yazmıştım.

    comments user
    Kütüphanecii

    Arkadaşlar biraz önce ben postaneye gidip tebligatımı aldım eğer geldiyse sizde öyle yapabilirsiniz

    comments user
    Sinan

    Geldiğini mi haber ettiler

    comments user
    Özlem

    Samsun var.

    comments user
    Kütüphanecii

    Hayır geldiğini haber etmediler ben gidip sordum

comments user
ÖZGECAN

Arkadaşlar bir şey soracağım, Sözleşmeli olarak başladığımızda aynı puanımızla merkezi atamalarda (kasım haziran) tercih yapma hakkımız yanıyor mu? bazı sitelerde sözleşme feshedildiğinde bir yıl tercih yapılamıyor gibi şeyler yazıyor. Bir de eğer hakkımız yanmıyorsa böyle bir durumda muvafakat gerekli mi bilgisi olan yardımcı olabilirse çok sevinirim.

    comments user
    cem

    Eğer kasımda hazıran da tercih yapmayı düşünüyorsan işe başlama. O kadar insan umut bağlamışken 1 kadroyu yakmanın anlamı yok. Hayır gerçekten ama gerçekten şaşırıyorum daha düne kadar ne umutlarla bekledik şimdi beğenmemek bence nankörlük. Senin beğenmediğin yere seve seve gidecek insanlar var. İnsan biraz olsun utanır! yazık çok yazık! Alacağın en fazla 6 ay maaş. Sen onun hesabını yaperken insanlar ömürlerini verir ve seve seve çalışır!!!

    comments user
    mavi

    Bakanliga gidip sormustuk kasim ayinda tercih yapabilirsinuz puaniniz yanmaz sadece bir dahaki sozlesmeli alim da ki oda olursa sozlesmeliye tercih hakkiniz yanar dediler kadroluya ataninca diger taraftan istifa edersinix dediler kesin net bilgidir

    comments user
    Kütüphaneci Reis

    Merkezi de atanacak puanıniz varsa eğer sozlesmeliye hiç başlamayın boşuna bir kadro yakmayın elinizi vicdanınıza koyarak hareket edin şu mübarek günlerde yanacak bir kadro 1 kişinin umudu hayali belki de herşeyi..

    comments user
    umutedenbirisi

    Atandiginiz yeri begenmiyosaniz ya da kadroluda atanma sansiniz varsa lutfen kadroyu yakmayin yedektekiler hala umut edip bekliyolar. Lutfen biraz empati yapin.surda birkac ay once sizlerde ayni durumdaydiniz anlayis gosterin hala beklemekte olan meslektaslariniza

comments user
Kütüphaneci

İşe başlama evrak vs. süreci hakkında bilgisi olan var mı? Müze araştırmacısı, arkeolog arkadaşlar daha önce başlamıştı sanırım. Süreç hakkında bilgi verirlerse çok güzel olur.

comments user
cem

arkadaşlar eline tebligat geçen kimler var başka? bu kadar mı hepsi?

    comments user
    mavi

    Bana da bugun geldi Ankarada yasiyorm 15 gun icinde baslamam lazimmis Sgk girisi yaptircakmisim atandigim kutuphanede tek kutiphaneci benim hayirlisi olsun bence 200 kutiphaneci alimi cok cok iyi oldu bu sayede her ilceye hizmet gitmis olacak bizlerde ozveri ile meslegimizin hunerlerini gosterelim ins herkese hayirli olsun basarilar

    comments user
    cem

    özverili bi şekide çalışırsak eğer alımlar artar bunun yanında mesleğimizi daha iyi tanıtmış oluruz. Size de hayırlı olsun umarım cuma ya kadar da bize gelir tebligat.

comments user
umutedenbirisi

iş başı yapmayacak ya da belge göndermemiş kaç kişi var acaba ? yedeklerden kaç kişi gider asılların yerine ? bir fikri , bilgisi olan var mı?

    comments user
    Kütüphaneci Reis

    5 veya 6 kişi olur 10 u geçmez gönül ister geçsin

comments user
kütüphaneci

Zonguldak merkezde ikamet ediyorum. Zonguldak Ereğli ilçesine atandım. Az önce tebligatım geldi. 15 gün içerisinde müracaat ediniz yazıyor. Karayolu ile Ankara Zonguldak arası 4 saat. Hepinize hayırlı olsun.

    comments user
    Bby

    Hayırlı olsun.. Tebligat gelmeden önce size mesaj ya da arayarak bilgi verildi mi ya da Ptt kargo üzerinden sorgulama yaptınız mı hiç?

    comments user
    kütüphaneci

    Saolun, Hayır mesaj, maıl herhangi bir bildirim gelmedi. Ben de sorgulmadım. 16 Haziranda verildiği yazıyor tebligatta postaya sadece. 21inde aldım tebligatı bugün.

comments user
mavi

Ankaradakilerin tebligati gelmeye basladi haberiniz olsun

comments user
adtcf

merhaba arkadaşlar. sözleşmeli olarak başladığımızda ileri ki dönemlerde tayin isteme durumu var mıdır. yukarıda açıklamalarda var ama daha detaylı bilgisi olan var mı.

    comments user
    DAYI

    Ben 4 yıl isteyemiyorsun diye biliyorum

comments user
Bby

Arkadaşlar benim henüz tebligatım gelmedi ancak atandığım kütüphane ıle irtibata geçtim. Tek kütüphaneci olacam orda Su an bir memur vekaleten mudur orada. yalniz evraklarım gelince beni nasıl başlatacağı konusunda bir fikri yok.ilk defa Yeni bir atama oluyormus atanan arkadaşlar nasıl bir yol izlediğinizi yazar mısınız işlemlerinizi yapıp başladıktan sonra.

    comments user
    Bbyonnn

    Merhaba , benim tebligatım geldi izleyeceğiniz yola il kültür müdürlüğu ile irtibata gecerek baslamalisiniz. Onlar gerekli talimati atanmis oldugunuz kutuphanedeki yetkili kisiye veriyor. Buyuk ihtimalle yetkili kisiyle sgk islerini halledeceksiniz( baska onemli bir sorun yok) hallettikten sonra sozlesme yi imzalayip basliyorsunuz. Hayirli olsun

    comments user
    sweet

    Tebligati gelen arkadasim nereye atandiniz ve nerde oturuyorsunuz acaba ben Ankaradayim benim Tebligatim gelmedi henux

    comments user
    dos

    atandığınız yerdeki memur işlemleri bilmiyorsa eger il halk gibi bu işlemleri daha sık yapan kurumlardan yardım isteyebilir bakanlığı ararsanız genelde yardımcı olmuyorlar yada önemsemiyorlar özetle bilmiyorsa başka kişilerden bilgi almanız gerekebilir veya http://forum.halkforum.com/ bu foruma üye olup yardım isteyebilirsin onlar size yardımcı olurlar

comments user
Bby

Arkadaşlar bir ara bi arkadaş kütüphanecilerin ek ödeme alacağından söz etmişti bilginiz var mı bu konuda miktar ne olur acaba?

    comments user
    kütüphaneci

    bakanlığa belgelerimi verirken 2726 tl maasınız ama ek ödemeleriniz de olacak demişlerdi. Ama nasıl ne şekilde yansıyacak maaşımıza sölemediler.

    comments user
    Kütüphaneci

    Bana da %7 temmuz zammı olacağı bilgisini verdi atandığım kütüphane.

    comments user
    Özlem

    Bana da ek odeme olacak fakat sigorta gbi kesintileriniz de olacak.Tahmini olarak ayni maasa denl gelir diye dusunuyorum. 2700-2800 arasi bisey olur dendi.

comments user
Ashima

Arkadaslar tebligatim biraz once geldi Ankarada oturuyorum darisi herkese olsun inşallah.

    comments user
    kütüphaneci

    Hayırlı olsun. Aynı ile mi atandınız ne zaman başlamalısınız yazıyor? bir de maaş ne kadar yazıyor acaba sorması ayıp 🙂

    comments user
    Bby

    Kütüphaneci misiniz ?

comments user
Mary

Yok mu tebligati eline ulaşan. Bilgi verebilecek olan.

comments user
Kütüphaneci Reis

Atandığı yeri beğenmeyip gitmeyecek olan var mi

    comments user
    BBYci

    ben düşünüyorum aslında gitmemeyi ama sonuçları ne olur hiç bilmiyorum OHAL döneminde

    comments user
    Kütüphaneci Reis

    Göreve başladıktan sonra ayrılmak sıkıntı yaratabilir diye biliyorum

comments user
Özlem

Tebligatini alan arkadaslar var mi?

    comments user
    Ktphane

    Kütüphanecilerden daha kimseye ulasmadi sanirim. Alan olsaydi bilgi verirdi bence 🙂

    comments user
    sweet

    Arakadaslar twbligatlar gelince birbirimizi haberdar edelim Ben Ankaradayim oncelikle bizlere gelebilir

    comments user
    Kütüphanecii

    Kimseye ulaşmadı sanırım kimsede ses yok

comments user
Kütüphaneci

Atanan tüm arkadaşlara hayırlı olsun. Tebliğgat gelmediği için maaş bilgisini öğrenemedim. Bu konuda bilgisi olan var mı? Ne kadar ile başlıyoruz?

    comments user
    Ashima

    Bakanliga gittigimde sormuştum maas 2726 tl ama ek odemeler de olacak denilmisti

comments user
hakan

asıl merak ettiğim tapu kdastronun arşiv uzmanı ilanı bir arkadaş telefon ettiğini bizim bölüm mezunlarına vereceklerini söylemişlerdi o kadroları ne zaman çıkacak ilana ?

comments user
Bbyci

merkezidende bi halt cikmaz 78 ile acikta kaldik.

    comments user
    zeynep

    85 le açıkta kalan insanlar var başka bölümlerden mezun , ben iyi demiyorum geçen senelere göre yükseldi fakat birçok bölüme göre iyi diyorum..

    comments user
    hakan

    hocam bu atamada olmasa belki diğer atamada atanırdın ama şu açılan 25-30 kadro sözleşmeliye atananlar tarafından tercih edilecek yani önümüzden eksilen olmayacak

    comments user
    memur

    ellerini vicdanına koyup yapmasalar diyeceğim ama zannetmiyorum

    comments user
    Bbyci

    Zeynep böyle bir mantık olamaz. eger 70 le atanan adam var ve ben 78 ile acikta kaldiysam o teselli olmaz.

comments user
hakan

bir de dikkatimi çeken bazı belediyelerde veri hazırlama işletmeni kadrosu için meb onaylı bilgisayar sertifikası istiyorlar şaka mı bu

comments user
hakan

arkadaşlar tercih klavuzu açıklandı 25 civari bi alım gördüm tam dikkatli bakamadım ama edevletten kontrol edebilirsiniz çok az geldi muhtemelen sözleşmelilerden atananlar geçer oraya istedikleri iller olan varsa hiç durmaz zaten sözleşmeliye iş başı yapana kadar sonuçlar açıklanır en fazla 1 ay boşta bekler

tapu kadastronun alımını görmedim bizim bölümün nitelik kodunu yazınca çıkmadı acaba o açıktan mülakatlı mı alım yapacak

    comments user
    zeynep

    sözleşmeliden geçenler olacak derken o nasıl oluyor ki isteyen istediği zaman kadroya geçemez , çok olumsuz düşünüyorsunuz. bir çok bölüme göre bizim bölümün atama puanları düşük biraz şükretmeliyiz bence.

    comments user
    carl gallagher

    transkritptte bilgisayar dersi görünüyorsa o sertifika şartını sağlamış oluyor.

comments user
İsmail Karaca

Aşağıdaki numara ve dahiliyi tuşlayarak yerinizi öğrenebilirsiniz.

03123090850 – 2143

    comments user
    sweet

    Ismail Bey siz nereye atandiniz

comments user
Kütüphaneci Reis

Arkadaşlar bakanlığı aradığınız da size nereye atandığınızi söylüyorlar