×

Karabük Üniversitesi Kamil Güleç Kütüphanesi Törenle Açıldı

Karabük Üniversitesi Kamil Güleç Kütüphanesi iklimlendirilmiş çalışma ve araştırma alanlarının yanı sıra peyzajlı yeşil alanlar ve sanat galerisi ile rafa dizilmiş kitapları gösteren dikkat çekici bir mimariye sahip. Kütüphane aynı anda 500’den fazla öğrenciye çevrimiçi ve çevrimdışı araştırma yapmasına imkan sağlıyor. 75 bin adet farklı basılı kitaba ev sahipliği yapan Kütüphanede 18 online veri tabanı ile 6 milyon kaynağa ulaşım imkanı da bulunuyor.

Kardemir Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Çağ Çelik Demir ve Çelik Endüstri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever iş adamı Kamil Güleç tarafından yaptırılan kütüphanenin açılış töreni geniş katılımla gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi kampüsünde düzenlenen açılış törenine Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Garnizon Komutanı Per. Albay Tekin Nemlioğlu, Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy olmak üzere Karabük protokolü katıldı.

Kütüphanenin açılışında konuşan Prof. Dr. Refik Polat, kütüphanelerin birer bilgi merkezi olduğunu söyleyerek “Kütüphaneler üniversitelerin kalbidir. Kitaplar ise hayatımızdır” dedi.

Rektör Polat, İslam inancının temelinde “oku” emri bulunduğunu belirterek Peygamberimiz Hz. Muhammed’in “Beşikten mezara kadar ilim öğrenin” hadis-i şerifini hatırlattı.

Prof. Dr. Refik Polat konuşmasında kitaplara, kültüre, medeniyete sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak bu konuda akademik kurumlara ve kütüphanelere büyük görevler düştüğüne de dikkat çekti.

Üniversite Kütüphanesi ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Polat, 27 Elektronik veri tabanına aboneliğinin bulunduğunu, bu doğrultuda yaklaşık 6 milyon elektronik kaynağa ulaşılabilmekte olduğunu sözlerine ekledi.

Kütüphanenin iç müştemilatını Üniversitenin üstlendiğini ve akıllı Kütüphane olarak hizmet verecek şekilde teknolojik olarak donatıldığını da ifade eden Rektör Prof. Dr. Refik Polat konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Öğrencilerimiz ve tüm araştırmacılar için tarama bilgisayarları ve personele ihtiyaç duymadan kendi kedine kitap alış – verişi yapabilecekleri self-çek makinalarından oluşan bir sistem kurduk. Paradan daha fazla mikrop barındıran kitapları temizleyelim ve yararlanıcılarımıza o şekilde sunalım diye yine kitapları temizlemek için sterilizasyon makinası da kurduk.”

Hızla gelişen ve büyüyen Karabük Üniversitesi’nin bu başarıya ulaşmasında hayırseverlerin ve Kardemir yönetiminin çok büyük katkıları olduğunu ifade eden Rektör Polat, üniversitede birçok binanın yapımını üstlenen Kardemir yönetimine ve Kütüphanenin yapımını üstlenen Kardemir Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç’e teşekkür etti.

Vali Mehmet Aktaş ise, Karabük Üniversitesi’nin ülkenin en büyük ve en çok tercih edilen üniversitelerden biri durumuna geldiğini belirterek daha da büyütmek ve kalitesini artırmak adına Karabük’teki herkese görev düştüğünü söyledi.

Vali Aktaş ayrıca, Kamil Güleç Kütüphanesi ile Üniversiteli gençlerin modern ve rahat bir ortamda bilgiye ulaşabileceklerini belirterek kütüphanenin Karabük Üniversitesi’nin eğitim kalitesinin daha da artması noktasında önemli katkılar sunacağını ifade etti.

Kardemir Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç, 1980’li yıllarda Karabük’te Üniversite Kurma ve Yaşatma Derneği’nin yönetiminde fahri görev alarak Üniversiteye katkı sunmaya başladığını söyleyerek, bilimin ve ilmin yapıldığı en üst kuruluşun ülkemizde üniversiteler olduğunu kaydetti.

Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin de 10 yıl önce kurulan Karabük Üniversitesi’ne KARDEMİR’in çok önemli katkılar sunduğunu belirterek Kamil Güleç’in yaptırdığı Kütüphanenin de çok anlamlı olduğunu ifade ederek, “Çağın teknolojisini elbette takip etmek gerekir, ancak kitap kokusunun yerini hiçbir şey tutamaz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri tarafından Karabük Üniversitesi Kamil Güleç Kütüphanesi’nin açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri ve davetliler kütüphaneyi gezerek Sezer Güleç Sanat Galerisi’nin açılışıyla birlikte orada kurulan “Dünden Bugüne Karabük Üniversitesi” konulu fotoğraf sergisini gezdi.

Kaynak