×

Avrupa Üniversiteler Birliği Açık Erişim Anketi Yapıyor

Açık Erişim ve Açık Bilim, son zamanlarda genel olarak bilim dünyası ve politika belirleyicilerin artan oranda dikkatini çekmektedir. Bu konular hem ulusal hem de AB genelinde yüksek bir önemde politika gündeminde yer almaktadır. Yayınların dijital gelişiminin sonuçlarına karşı etkili önlemlerin alınmasında üniversitelerin ön planda bulunmaları gerekmektedir.

Bu kapsamda, Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) tarafından Açık Erişim’e ilişkin olarak bir anket gönderilmiştir. Bu anketin amacı, açık erişim alanlarında mevcut durumun ve ihtiyaçların belirlenmesinin yanı sıra Açık Erişim ve Araştırma Bilgileri Yönetimi hususunda kurumsal politikaların gelişimi hedeflenmektedir.

Yol Haritasında belirtildiği üzere Açık Erişim alanında EUA stratejisinin bir parçası olarak hazırlanan ankete ilgili alandaki Avrupa verilerinin oluşturulması amacıyla üniversitelerin yanıtlarıyla katkı vermeleri beklenmektedir. Söz konusu anketin yanıtlanması için son tarih 28 Şubat 2017 olup, ankete aşağıdaki bağlantıdan erişilebilmektedir.

Ankete ulaşmak için tıklayınız.

Kaynak: YÖK