×

Çorum’a Gezici Kütüphane Aracı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Türkiye gerçekten yayıncılık alanında son 15 yılda çok büyük atılımlar gerçekleştirdi. Şu anda 2 milyar 300 milyon dolarlık bir ciroyla Türk yayıncılık sektörü dünyada 11. sırada. İnşallah önümüzdeki yıl ilk 10’a da girecek” dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 31 gezici kütüphane aracına, 15 yeni araç daha ekledi. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Gezici Kütüphane Araçlarının İllere Teslim Töreni” ne katıldı.

“15 YENİ GEZİCİ KÜTÜPHANEMİZİ FİLOMUZA DAHİL EDİYORUZ”
Teslim töreninde bir konuşma yapan Bakan Avcı, böyle güzel bir vesileyle burada birlikte olmaktan mutlu olduğunu belirterek, “Bugün 15 yeni gezici kütüphanemizi filomuza dahil ediyoruz. Bunlarla birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığının Gezici Kütüphane filosu 46’ya ulaşmış oluyor, yani 46 Gezici Kütüphanemiz Anadolu yollarında dağ, bayır, köylerimize, kasabalarımıza, engellilerimizin olduğu mahallelere, evlere kitap taşıyacak. Benden önce vazife yapan bütün Kültür ve Turizm Bakanlarımıza hem bu yayınlar için, bu güzel kitaplar için hem de bu güzel kitapları, çocuklarımıza, gençlerimize, öğretmenlerimize, yurttaşlarımıza ulaştıran bu Gezici Kütüphaneler için bütün emeği geçenlere ve özellikle büyük bir nezaket göstererek aslında bu töreni benim yapmamı isteyen Mahir Ünal beyefendiye çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“TÜRK YAYINCILIK SEKTÖRÜ DÜNYADA 11. SIRADA”
“46 araçlık kütüphane kervanımızın 39 bin 97 kayıtlı üyesi var. İnşallah en kısa zamanda bunu 100 bine çıkaracağız” diyen Bakan Avcı, şunları kaydetti: “Koleksiyonumuzda bu Gezici Kütüphanelerimizde 105 bin kitabımız var. 105 bin kitap 465 noktada bugüne kadar 466 bin okuyucuyla buluştu. Bu gerçekten küçümsenmeyecek bir rakam ama inşallah bunları da en kısa zamanda daha yukarılara taşıyacağız. Çünkü Türkiye gerçekten yayıncılık alanında son 15 yılda çok büyük atılımlar gerçekleştirdi. Şu anda 2 milyar 300 milyon dolarlık bir ciroyla Türk yayıncılık sektörü dünyada 11. sırada. İnşallah önümüzdeki yıl ilk 10’a da girecek. Böylece bütün alanlarda önümüze koyduğumuz dünyada ilk 10’a girme hedefi yayıncılık sektöründe gerçekleştirmiş olacağız.”

“BİZ KİTAP OKUMUYORUZ DİYE BİR KLİŞE VAR HAYIR BİZ DE ÇOK GÜZEL KİTAP OKUYORUZ”
2015 yılında 2014 yılına göre yayıncılık sektörünün yüzde 12 büyüdüğünün altını çizen Avcı şöyle devam etti: “Bu büyüme hızıyla biz inşallah sadece ilk 10’a değil, ilk 5’e de hızla yükseleceğiz. Bütün bu rakamları şunun için veriyorum artık bir şehir efsanesi haline gelen sık sık tekrarlanan bir klişe var, ‘biz kitap okumuyoruz’ hayır biz de çok güzel kitap okuyoruz. İşte söylüyorum size 39 bin kayıtlı üye sadece şu Gezici Kütüphanelerden yararlanıyor. Yarım milyon okuyucu da geçtiğimiz yıl içerisinde bu kitaplardan yararlandı, okudu. Okul kütüphanelerimiz de ayrı, il halk kütüphanelerimiz de ayrı çok ciddi bir okuma seferberliği var. Bu olmasa zaten yayıncılık sektörümüz bir yıl içerisinde yüzde 12 büyümezdi ve Türkiye yayıncılık sektöründe dünyanın ilk 11 ülkesinden biri olmazdı. Bu Gezici Kütüphanelerimizin başta çocuklarımız olmak üzere bütün gençlerimize, okuyucularımıza, milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Nice güzel kitaplı günler de yine birlikte olmak dileğiyle.”

Bakan Avcı, konuşma sonrası İl Kültür ve Turizm Müdürleri ile İl Halk Kütüphanesi Müdürlerine Gezici Kütüphane araçlarının anahtarlarını teslim etti. Anahtarların teslim edilmesinin ardından Bakan Avcı, çocuklarla birlikte Gezici Kütüphane araçlarını gezerek fotoğraf çekindi.

Teslimi yapılan araçların gideceği iller ise şöyle:

“Aydın, Bursa, Burdur, Çorum, Elazığ, Iğdır, Isparta, Kırşehir, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Nevşehir, Tekirdağ, Trabzon.”

Kaynak:http://www.herihaber.net/