×

4 Bin Kitaptan Oluşturulan Kütüphanenin Açılışı Yapıldı

Bingöl-Çocukların hizmetine sunulan kütüphanenin açılışına Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Şube Müdürü Orhan Seven, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İlimiz Aşağı Yenibaşlar İlkokulunda görev yapan Anasınıfı öğretmeni Şahender Ulusdalmış, Okul Müdürü Sıdık Kızılboğa’nın da desteğini alarak okulun kütüphane eksiğini gidermek için sosyal medya üzerinden kampanya başlattı.

Ulusdalmış’ın yardım çağrısı üzerine Bingöl’de Şehit edilen eski Belediye Başkanı Hikmet Tekin anısına yapılmak üzere Mahmut Tekin tarafından okula gönderilen malzemelerle Hikmet Tekin kütüphanesi oluşturuldu.

Kütüphanenin dolap ve raflarının Yenibaşlar köyünün yetiştirdiği ender insanlardan Mahmut Tekin tarafından karşılandığını vurgulayan Ulusdalmış, kütüphanede bulunan kitapların  tamamını sosyal medya üzerinden irtibata geçerek topladığını kaydederek, kitap bağışında bulunan hayırsever İstanbul Bilim Koleji, İstanbul Başakşehir NEV Okuluna, Ankara Metin Oktay Ortaokuluna, Aşhane Bahçelievler gönüllüleri derneği, Kars Dünya İyilik Hareketi derneğine ve Türk Hava Gönüllüleri Yardım Kulübüne teşekkür etti.

 Kitap okumanın önemine vurgu yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, “Açılışını yaptığımız bu kütüphane ile çocuklarımız boş vakitlerini kitap okuyarak geçirecekler. Böylelikle çocuklarımız bilgi ve kültür seviyelerini daha üst seviyeye çıkaracaklar” dedi.

Engin başta kütüphanemizin kurumasını sağlayan Mahmut Tekin’e okul idaresine ve okulda görev yapan öğretmenlere kütüphane kurma çabasından dolayı teşekkür ediyorum dedi.

Kaynak: http://www.ajans12gazetesi.com/