×

Kütüphane ışık saçıyor

Raflarında bulunan 62 bine yakın kitap ve 25 kişilik personeliyle Antalya’nın en büyük kütüphanesi olan Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi, tadilat çalışmaları sonrası daha modern bir görüntüye kavuştu. Özellikle gör-işit bölümü görme engelli vatandaşlar için daha teknolojik hale getirildi. Yeni görüntüsü ile 10 bine yakın üyesi bulunan kütüphanenin üye sayısının hızla arttığı öğrenildi. Antalya kitaplığı bölümünde ise Antalya’ya özgü eserlerin okuyucularla paylaşımı sağlanıyor.

Antalya genelinde 16 kütüphane, 300 bin kitap ve 327 bin okuyucu sayısı bulunduğu bildirilirken, Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi uzun süren bir tadilat döneminin ardından kapılarını ziyaretçilere açtı. 2013 yılı Haziran ayı içinde çatı katında yapılan tadilat çalışması sırasında çıkan yangın nedeniyle korku dolu anların yaşanmasına neden olan 4 katlı Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi, yepyeni bir çehreye kavuştu. Antalya Valiliği, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından ihale edilen tadilat çalışmaları tamamlandı.

Çalışma salonu, sanatsal faaliyetler bölümü, süreli yayınlar, Antalya kitaplığı, 24 bilgisayarlı internet salonu, ödünç verme bölümleri, gör-işit bölümü, çocuk oyun-eğlence bölümü, gençlik bölümü, araştırma bölümü ve kafeteryası ile ziyaretçilerin büyük beğenisini toplayan kütüphane ayrıca engellilerin geliş gidişleri için de yönetmeliklere uygun şekile getirildi.

Raflarında bulunan 62 bine yakın kitap ve 25 kişilik personeliyle Antalya’nın en büyük kütüphanesi olan Tekelioğlu Halk Kütüphanesi özellikle gör-işit bölümü görme engelli vatandaşlar için daha teknolojik hale getirildi. Stüdyoya gönüllü bireyler alınarak okutulan kitapların ses kaydı, görme engelli ziyaretçilere sunuluyor. Gönüllü bireyler en fazla yarım saat stüdyoda kitabı sesli okuyor. 300’e yakın görme engelli okuyucunun eserleri iyi şekilde algılayabilmesi için gönüllü bireylerin ses tonu, imla kurallarına dikkat etmesi ve diksiyonunun uygun olması da kriterler arasında yer alıyor.

Antalya kitaplığı bölümünde ise Antalya’ya özgü eserlerin paylaşımı sağlanıyor. Buraya gelen vatandaşlar Antalya’nın tarihini, kültürel yönünü yazılı eserleri inceleyerek hazmediyor. Sanatsal faaliyetler bölümünde ebru ve resim sanatı alanında uzman kişiler kurslar veriyor. Çocuk bölümünde ise satranç, dama gibi zeka geliştirici oyunlar oynanıyor. Yüzlerce çocuk kitabının da yer aldığı bölümde çocuklar eğlenceli vakitler geçiriyor.

Kütüphane’de yaklaşık 60 bin eserin olduğu öğrenilirken, duvarlar yerine camlı bölmeler şeklinde tasarlanan odalarda, beyaz mobilya kullanılması ziyaretçiler tarafından memnuniyetle karşılandı. Tekelioğlu’nun yeni hali ile üye sayısını artırmaya başladığı da edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Kaynak: http://www.akdenizdeyeniyuzyil.com