×

Milli Kütüphane’de sınav kuyruğu

ÖSYM sınavlarının yanı sıra üniversitelerdeki vize ve finallere çalışabilmek için Milli Kütüphane’yi tercih eden Ankaralılar, uzun süre beklemek zorunda kalıyor. Kütüphaneye giriş kuyruğu, girişten metro istasyonuna uzanıyor. Milli Kü­tüp­ha­ne girişinde sınav dönemi öncesi oluşan uzun kuyruklar vatandaşların tepkisini çekti. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YGS, LYS, YDS, KPSS, TUS, DUS, ALES’in yanı sıra üniversitelerdeki vize ve final sınavlarına hazırlık amacıyla ders çalışmak üzere Milli Kütüphane’ye gelenler, sabahın erken saatlerinde uzun kuyruklarla karşılaşıyor.

Kütüphanenin giriş kapısından, metro istasyonuna kadar uzanan kuyrukta 1 saati aşkın süreyle beklemek zorunda kaldıklarını belirten Ankaralılar, ”Her sınav dönemi aynı manzara. Sınavlara fazla zamanımız kalmadı. Vaktimiz çok kıymatli ama ciddi bölümünü kuyrukta bekleyerek kaybediyoruz” sözleriyle duruma tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinden de tepkilerini dile getiren vatandaşlar, özellikle sınav dönemlerinde saatlerce sıra bekledikten sonra kütüphaneye girebildiklerini ifade eden paylaşımlarda bulundu.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/

“Günlerden bir gün; kütüphanelerin raflarında bekleyen kaynaklardan hangimiz daha önce yararlanacağız amacı için insanların kuyruk oluşturması dileği ile!!…”@bbyhaber