×

Okul Kütüphanelerine Kütüphaneci Alımı Hakkında Bilgilendirme-Ali Fuat Kartal

TKD Genel Başkanı Ali Fuat Kartal okul kütüphanelerinde kütüphaneci istihdamına yönelik gelişmelere dair bilgilendirme notu yayınladı. Genel Başkan, bilgilendirme notunda şu açıklamalara değindi: “TKD olarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul kütüphanelerine (Z-Kütüphane) kütüphaneci alımı konusunda MEB Bakanı Sayın Nabi Avcı ve Bakan Yardımcısı Sayın Orhan Erdem ile yapılan görüşmeye ait bilgiler sizlerle paylaşılmış; görüşmede Sayın Bakanlar konuya sıcak bakmış ve okul kütüphanelerine kütüphaneci alımı konusunda fikir birliğine varılmıştı. Sayın Bakan konuyla ilgili bürokratlardan rapor isteyeceğini ve bir çözüm üretileceğini söylemişti.

Bugün (10 Şubat 2016) TKD Genel Sekreteri Erol Gökduman ile birlikte kütüphanelerin bağlı olduğu Daire Başkanı Sayın Ercan Şen ile görüşüldü. Ercan Bey yukarıda da belirtildiği gibi Bakan Beyin kendilerinden rapor istediğini ve raporu Sayın Bakana sunduklarını bildirdiler. Şu anda ülke genelinde mevcut kütüphaneleri denetlediklerini ve kendi standartlarına uyan kütüphaneleri tespit ettikten sonra, bu kütüphanelere kütüphaneci alma yoluna gideceklerini söylediler.

Kütüphaneci alımının Bakanlar Kurulu Kararı ile yapılacağını, şimdilik sayı konusunda net bir şey söylememizi rica etti. Amaçlarının her bir Z-kütüphaneye bir kütüphaneci olduğunu söyledi. Z- Kütüphane denetimlerinin mart ayı sonuna doğru tamamlanacağını, sonra bakan beye bildirilecek sayıya göre Bakan Bey de, Bakanlar Kurulundan kütüphaneci alımı kararını çıkartmaya çalışacağını söyledi.”

Ali Fuat Kartal

10 yorum

comments user
cem

Bu arada gerek Kültür bakanlığının gerekse Meb in söylemleri açıklmaları oldukça umut verici.Umarım hepsi gerçekleşir..

comments user
cem

Sevgili Metehan, bende iyi biliyorum ki Türkiye de öğretmenler kadar atama alan ve bu sayıyı en çok yapma adına örgütlenen en iyi bölümler. Bakan bi yere çıkmaya duysun hemen mesajlar istekler birde öyle ki devlet adamkarı ve bakanların ilk görüşme konuları oluyor söylemem o ki her bölümden fazla sesleri çıkıyor ve haliyle pastanın büyük kısmını onlar yiyor. Benim bir de değinmek istediğim konu şu: burada ki birçok meslektaşım benim gibi aatama bekliyor umut ediyor ve bu uğurda çalışıyor. Ben bana 50 kişi alınsın veya 100 alınsında ben gideyim gibi söylemlere ve yaklaşımlara karşısıyım. Amacımız tabi ki atanmak ama enaniyet yapmadan bölümümüzün istihdam sayısını bir seferlik değil genel itibari ile çok alım yapılması şeklinde olunmasıdır. İyi günler..

comments user
metehan

mayıs ayında 75 kütüphaneci alsınlar ben razıyım ben 300 kütüphaneci bir anda alınsın demiyorum ama kültür bakanlığı geçen sene 278 sanat tarihçisini bir anda aldı onu da belirteyim sinan .

comments user
Sinan

Meslek geleceği için umutlu bir haber olduğu kesin, yalnız bu tür bir alımın sadce bir atama döneminde olmaması gerektiği de aşikar, yani Z-Kütüphanelere kütüphaneci kadrosunun verilmesi her dönemde istikrar sağlarsa eğer hem mesleğe adım atacaklar için hem de iş sahamızın bir başka bakanlık düzeyinde genişlemesi açısından daha olumlu olacaktır. Bu konu ve diğer kütüphaneci alımları için çaba gösteren herkese teşekkür ederiz.

Metehan Kardeş,

Ben de senin gibi iş kaygısı yaşayan kütüphaneci adaylarındanım. Fakat ben şayet 300 kütüphaneci alınacak olursa bunun yalnızca bir atamada alınması taraftarı değilim, sen neden böyle bir şey söyledin bilmiyorum ama eğer 300’ü bir anda alırlarsa diğer atamalarda da mesleğe kavuşmayı bekleyen arkadaşlarımız da atama sıkıntısını çekebilir, yani bu 300’ü 75 – 75 – 75 – 75 şeklinde yapıp en azından atama dönemlerinde ortalama bir sayının yakalanması daha iyi olmaz mı ? Herkes atanmak istiyor, her atama dönemine yayılması hepimiz için daha uygun olacaktır.

comments user
metehan

cem kardeşim 2 senedir bu işin içindeyim inan bana araştırıyorum öğretmenlerin kadrosu ayrı demekle bitmiyor malesef sen biliyor musun meb bütün hizmetli kadrolarını öğretmene çevirdi sen biliyor musun 2000 büro memuru kadrosunu atama yapmadan iade etti sen biliyor musun 2015 yılında öğretmen dışında memur atamayacağını peşinen beyan etti sen de bunları araştır .

comments user
cem

öğretmenlerle bizim kadromuz ayrı. Yani bize verilecek olan kadro öğretmenleri ilgilendirmioyr. Bence sizde faydalı olmak istiyorsanız araştırma yapmayı deneyin!

comments user
metehan

öğretmenler o kadroları bize yedirmez boşuna bir çaba onun yerine malum 300 kütüphaneci atamasının sınav öncesi yapılmasını savunsanız daha faydalı olursunuz .

comments user
cem

4 atamaya gelmesede 1 yıl içinde kesin sonuç alınacaltır diye umuyorum..

comments user
Güliz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 19 Mart 2016 tarihinde yapılacak görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav kılavuzunda dahi “4 adet kütüphaneci” kadrosu bulunmaktadır.

comments user
Erkin

Çok güzel bir haber, yeni mezun arkadaşlara ekmek kapısı açılacak inşallah. Ali fuat bey e teşekkürler..