×

Hilmi Çelik vefat etti

TBMM Kütüphanesi Müdürlüğü, Sabancı Üniversitesi Bilgi Merkezi Başkanlığı ve TKD Ankara Şubesi Başkanlığı yapmış, mesleğimizde birçok yeniliklere imza atmış olan Hilmi Çelik, 23/01/2016 tarihinde vefat etti. Değerli Hilmi Çelik’in cenazesi 25 Ocak 2016 Pazartesi günü öğle namazını müteakip Ankara Kocatepe Caminden kaldırılacak ve Gölbaşı mezarlığına defnedilecektir. Ailesinin, sevenlerinin ve meslektaşlarımızın başı sağ olsun. Mekanı cennet olsun.

Hilmi Çelik Kimdir?

Artvin ili, Ardanuç ilçesi, Sakarya köyüne bağlı 5 haneli bir yerleşim alanı olan Çola’da, 1943 yılında dünyaya geldi. Doğum tarihi, hala tartışma konusu. Çünkü sözü açıldığında her seferinde anne nüfus kayıtlarındaki 1 Ocak tarihine hep “ama ben seni kışın doğurmadım ki” demiştir. Bir tesadüf sonucu, maalesef artık aramızda olmayan, hemşerisi Prof. Dr. Osman Ersoy’la yolu kesişir. Osman Hocanın müthiş reklamı sonrası kendini, o güne kadar adını sanını duymadığı Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü öğrencisi olarak bulur. Osman Bey, Türk Tarih Kurumu Kütüphanesi?nde ilk işini bulmasına yardımcı olur. İşi, daktilo ile fiş yazmak ve yazdığı fiş karşılığı para almaktır.

Birinci sınıf dersleri tamamlanmış, yaz tatili gelmiştir. Osman Bey bu kez onu, yaşamında çok özel bir yeri olduğunu her zaman söylediği ODTÜ Kütüphanesi’ne yönlendirir ve Temmuz 1961’de gece vardiyasında çalışmak üzere ODTÜ Kütüphanesi’nde göreve başlar. Kütüphanecilik Bölümü’nü Haziran 1964’de başarı ile tamamlar, ödüllü diplomasını alır….daha fazlası için tıklayınız