×

3.sınıf ve üzeri BBY öğrencilerinin dikkatine-2016 KPSS Sınavı Hakkında Bilgilendirme

17-31.03.2016 tarihleri arasında 2016 KPSS sınavı için başvurular alınacak ve 2016 KPSS sınavı 22.05.2016 tarihinde yapılacaktır ve herhangi bir değişiklik olmadığı sürece bu sınavdan alınan puanların geçerlilik süresi iki yıl olacaktır. Bu bağlamda BBY’de okuyan 3.sınıf öğrencilerinden, “3.sınıfta okuyorum, 2016 KPSS sınavına girersem atanma hakkım olur mu, girmeli miyim” gibi sorular gelmektedir. Bu durumda olan BBY öğrencilerinin 2016 KPSS sınavına girmeleri gerekmekte ve aşağıdaki bilginin göz önünde bulundurulması kendileri için önem arzetmektedir:

Mezun olmaya iki yıl kala KPSS sınavına girilebilir mi?

BBY’de okuyan bir kişi 3.sınıftan itibaren 2016 KPSS Sınavına memurluk için girebilir; fakat dikkat edilmesi gereken husus aşağıdaki bilgi ile ÖSYM kıalvuzunda belirtilmiştir:

Başvuru Koşulları

Sınava, lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir.

2016 KPSS sınav soucuna göre yapılacak olan tercih dönemlerinde bilinmesi gerekli en önemli koşul

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır. Adayların boş kadrolara ve pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.