×

“İstanbul Şehir Kütüphanesi Çalıştayı” gerçekleştirildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürü Ramazan Minder, çalıştaya ilişkin yaptığı açıklamada, İstanbul için yeni ve büyük bir şehir kütüphanesi kurulması noktasında kültür camiasında ciddi bir beklentinin söz konusu olduğunu söyledi. Minder, İstanbul’u temsil edebilecek kapasitede bir kütüphanenin olmadığını belirterek, “İstanbul’da yaygın vaziyette çok sayıda araştırma, üniversite, halk kütüphanemiz bulunuyor. Şehrimizi gerek mimarisiyle temsil edebilecek gerekse de koleksiyon yapısı itibarıyla bütün araştırmacılarımızın ihtiyaçlarını giderecek bir şehir kütüphanesi kurulması noktasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın bir çalışması var” diye konuştu.

Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın hedeflediği bir şehir kütüphanesi projesi olduğunu vurgulayan Minder, şöyle konuştu:

“Bu projeyi biraz daha paydaşlarımızla paylaşıp, kütüphanenin nasıl olması gerektiğinin yanı sıra içeriğini, mimarisini, bulunduğu lokasyonu seçme noktasında öncelikle bir çalıştay yapma hedefimiz vardı. Burada yaklaşık 100’e yakın akademisyen, sanatçı, mimar, kütüphaneci, yazar, sahaf ve kitabevi sahiplerinden oluşan bir grubun olduğu çalıştay içindeyiz. Amacımız, elde edilecek fikir birliğini raporlar haline getirip Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza sunmak ve ondan sonraki süreçte de İstanbul’a büyük bir şehir kütüphanesi kazandırmaktır. Her ülkenin dünya çapında şöhret bulmuş, büyük kütüphaneleri var. Türkiye Cumhuriyeti’nin de 2023 hedefleri söz konusu. Bu hedeflere ulaşabilmek için aynı zamanda kütüphanecilik olarak da bunun altyapısını doldurmamız gerekiyor.”

Kaynak: https://www.sapanca.com.tr/sapanca-da-istanbul-sehir-kutuphanesi-calistayi-/haberi/5696