×

Minikler Bu Yaz Kütüphanede Doyasıya Eğlendi

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Biz Bu yaz Kütüphanedeyiz” projesinin 2015 yılı buluşmaları, Üçevler Kütüphanesi’nde yapılan şenlikle sona erdi. Nilüfer Belediyesi kütüphanelerinde beş yıldır düzenlenen “Biz Bu yaz Kütüphanedeyiz” projesinin bu yılki etabı tamamlandı. Yaz boyunca kütüphanelerde düzenlenen faaliyetlere çocuklar ebeveynleriyle birlikte katıldı. Bilmeceler, boyamalar, masallar ve dev Kitaplardan hikâyelerle serinleyen minikler, bir yandan kütüphane üyesi olurken diğer yandan armağan kitaplar ve yeni kütüphane arkadaşları edindi.

Psikolog Özden Karan buluşmalara konuk olurken, ebeveynlerin çocukları ve kendileriyle ilgili merak ettikleri soruları yanıtlandı. 6 oturumda gerçekleştirilen buluşmaların ardından ebeveynlere Özden Karan’ın kitabı armağan edildi. “Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz” projesinin 2015 yılı buluşmalarına 121 ebeveyn ve 156 çocuk katıldı. Daha önce kütüphaneye hiç gitmemiş 56 çocuk, proje sonunda kütüphane üyesi oldu.

Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz 2015 Şenliği’nde çocuklar atölyelerde kitap ayracı ve kuklalar yaparken müzikli hikâyelere katıldı. Özel tasarlanmış masal çadırında ebeveynleriyle birlikte masallar ve hikâyeler dinleyen çocuklar, gönüllerince boyamalar yaptı. Şenliğe katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, katılan ebeveyn ve çocuklara teşekkür etti. 5 yıldır düzenlenen projenin çocuk ve ebeveynler üzerinde önemli etkiler yaptığını ifade ederek, “Bu projenin hedefi sadece çocukların değil, ebeveynlerinde kitapla iç içe olmasıdır. Kurum olarak bu projeyi çok önemsiyoruz. 156 çocuğumuz bu etkinlikten yararlandı. 22 çocuğumuz hiç kitapla bugüne kadar karşılaşmamış. Anaokuluna gitmeyen birçok çocuğumuz da buralarda yer aldı. Çocuklar bizim için çok önemli. Ailelere çocukları için zaman ayırmaları ricasında bulunuyorum. Buralardan kitap alınız. Çocukların iyi yetişmesi ilk önce ailelerin sorumluluğundadır. Kütüphanelerimiz her zaman sizin hizmetindedir. Çocukların iyi bir yurttaş olması için bu alanları sıkça kullanınız. Biz için çocuklar, kadınlar ve dezavantajlı gruplar her zaman ön plandadır. Bu projeye katkı sunan herkesi yürekten kutluyorum” dedi. Şenlikte, projeye katılan çocuklara, ebeveynlere katılım, katkı sunan muhtarlara ve okul müdürlerine ise teşekkür belgelerini Başkan Mustafa Bozbey verdi.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/